Turism

Tinerii au aglomerat pârtiile de schi

elevii-au-aglomerat-partiilePârtiile de pe Valea Prahovei au fost luate cu asalt de elevii care au intrat în vacanţa dintre semestre. Au uitat de cursuri, caiete, cărţi  pentru a lua lecţii noi.

Este vorba despre tinerii care au preferat să petreacă cele şapte zile libere la munte, în taberele de schi. Învaţă diferite tehnici pe zăpadă, iar când orele se încheie, participă la tot felul de jocuri de cabană. Au un program bine stabilit, care trebuie respectat cu stricteţe. Pentru a-şi înscrie copilul la o astfel de tabără, un părinte trebuie să scoată din buzunar, pentru o perioadă de şase zile, o sumă cuprinsă între 1.000 şi 1.200 lei. În preţ sunt incluse cazarea, mâncarea, plimbările şi lecţiile de pe covorul alb. „Se schiază excelent la Buşteni, iar copiii au vrut să se distreze şi în acelaşi timp să înveţe lucruri noi. Se distrează şi socializează cu alţi tineri de vârsta lor”, a spus instructorul George Cotinghiu. Organizatorii şcolilor de schi spun că cererile au crescut considerabil în ultimii ani. Au clienţi fideli, care aleg atât taberele de iarnă, cât şi cele de vară, dar şi persoane începătoare.
„Cei care pornesc de la nivelul zero învaţă în cele şase zile poziţiile de bază ale schiului, o frânare în plug, virajul în plug, iar cei mai talentaţi ajung să facă viraje cu schiurile paralele”, a precizat instructorul Victor Ciortea. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co