Turism

Să nu uităm de ecologizarea muntelui

Un-numar-mare-de-saci-cu-gunoaieÎn cursul lunii august a anului trecut a avut loc una dintre cele mai ample acțiuni de ecologizare a Bucegilor. Amintindu-ne de ea, poate vom pregăti din iarnă acțiuni care să fie derulate când timpul va fi frumos. Astfel nu vom mai fi nevoiți să vedem pe munte… munți de gunoaie.

Acțiunea a fost demarată după ce
s-a descoperit o zonă plină de gunoaie la altitudini cuprinse între 1.400-1.500 de metri. Imediat, angajații Parcului Natural Bucegi au început să pună la punct toate detaliile, astfel ca acțiunea de ecologizare să se desfășoare în mod eficient. Premergătoare acțiunii propriu-zise a fost o întâlnire ce a avut loc în zona Cotei 1.400 și a reunit  reprezentanții Gărzii de Mediu, ai Administrației Parcului Natural Bucegi, persoane din Primăria Sinaia și comercianții din această zonă.
În urma acestor discuții s-a stabilit ca societățile să sprijine acțiunea de ecologizare, asigurând masa și cazare ecologiștilor. Deoarece la Cota 1.400 sunt unele probleme legate de depozitarea și transportul deșeurilor, s-a hotărât, de comun acord, să se construiască o platformă betonată, împrejmuită, pentru a nu mai constitui o atracție pentru urși, în cadrul căreia fiecare unitate economică să aibă boxa sa.

Voluntari de frunte
Ulterior, a avut loc și acțiunea de ecologizare, unde cei de la
Eco-Asist au muncit din răsputeri, demonstrând că sunt cei mai buni ecologizatori care au fost în Parc, tineri muncitori și disciplinați, care au făcut o treabă excelentă.
Sute de saci cu deșeuri menajere au fost coborâți la Cota 1.400, de unde au fost încărcați într-un utilaj de mare tonaj și transportați pentru incinerare în altă parte a țării.
Ar trebui să observăm faptul că pentru a avea un munte mai curat trebuie să apelăm la tineri din alte orașe și că numai în urma implicării în acțiuni a celor responsabili are și mediul de câștigat.Adrian CIORBA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co