Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Teribilism la volan

A vrut să demonstreze că poate fi adult şi s-a urcat la volan, deşi nu avea permis de conducere. Este povestea unui tânăr de 16 ani din Ploieşti, căruia ziua de 13 i-a adus ghinion. Adolescentul a pierdut controlul volanului într-o intersecţie şi maşina sa a urcat pe trotuar izbind puternic atât un semafor pe care l-a culcat la pământ, cât şi patru  persoane ce aşteptau să treacă strada.

Băiatul, elev la un liceu din Ploieşti, a luat maşina de serviciu a tatălui şi a ieşit la plimbare prin oraş. Avea viteză, spun martorii, când a încercat să vireze stânga, într-o intersecţie intens circulată din centrul oraşului. Nu a mai putut stăpâni maşina şi a ajuns pe trotuar, unde a lovit, la rând, pietoni şi semne de circulaţie. “A virat stânga şi a lovit semaforul. Avea viteză destul de mare, dacă a reuşit să doboare semaforul”, a spus un martor al accidentului. „Circula din direcţia Sud către Centru, iar la intersecţia cu strada Gabi Dobre a efectuat viraj stânga pe aceasta, a pierdut controlul asupra direcţiei, lovind pietoni care se aflau pe trotuar şi aşteptau să traverseze pe trecerea pentru pietoni”, a explicat subinspectorul Marius Sadicovici, din cadrul Poliţiei Rutiere Prahova.

Fără reacţie
Copilul era vizibil şocat de ceea ce a făcut. Imediat la faţa locului a ajuns avocatul familiei băiatului. „Nu dăm nicio declaraţie, nu ştim nimic la acest moment. Când o să ştim, o să vă anunţăm”, a spus avocatul băiatului.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti au ajuns patru femei secerate ca popicele în timp ce se aflau pe trotuar. “Eu eram prima. Pe mine m-a luat şi mă doare omoplatul drept. În rest, nu mai ştiu… A venit ca un vârtej, nu ştiu nici din ce parte a venit. Aşteptam să trecem; era culoarea roşie şi aşteptam să vină verde, când s-a întâmplat”, a povestit una dintre victime. „M-a lovit din partea stângă. Aşteptam la semafor… Cred că maşina venea din Bulevard, dinspre Sud. Eu nu i-am luat seama. Am auzit o izbitură, m-am uitat în partea stângă, dar nu am avut timp să reacţionez”, a spus o altă femeie care a căzut victimă evenimentului rutier. Din primele investigaţii medicale, se pare că victimele nu au avut traumatisme grave, însă, pentru mai multe analize, au fost ţinute sub observaţie de specialitate. “Sunt patru femei, de vârste diferite, de la 20 până la 60 de ani. Toate au contuzii la nivelul coloanei, la nivel toracic”, a spus dr. Violeta Tănase, din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a SJU Ploieşti.

Ce zice legea
În ceea ce-l priveşte pe minor, cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a faptelor.
“În privinţa minorilor, legea penală face distincţie, discernământul acestora putând fi total sau diminuat, în funcţie de rezultatul unei expertize neuropsihiatrice. În funcţie de rezultatul acestei expertize şi măsurile penale luate împotriva minorului sunt diferite”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, insp. Daniel Radu.
În orice caz, băiatului de 16 ani i s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă. Raluca EPARU

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co