Actualitate

Evaziune fiscală de 5,6 milioane lei

Patru administratori ai unor societăţi comerciale din Prahova, Dâmboviţa şi Brăila sunt cercetaţi pentru evaziune fiscalădupă ce anchetatorii au descoperit că, pe parcursul a doi ani, aceştia au prejudiciat bugetul statului cu suma de 5,6 milioane de lei.

Cel puţin în acte, aceştia făceau afaceri cu fier şi tablă. “Prin mai multe firme pe care le controlau, aceştia efectuau achiziţii de bunuri din spaţiul intracomunitar, respectiv Bulgaria, după care vindeau bunurile respective către consumatori finali. Prin aceste operaţiuni eludau plata TVA-ului şi profitului aferent, către bugetul consolidat al statului, ba mai mult, după efectuarea acestor operaţiuni au cesionat firmele respective, pentru a se sustrage în totalitate de la plata obligaţiilor fiscale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Daniel Radu.
Săptămâna trecută, poliţiştii prahoveni au făcut mai multe percheziţii domiciliare, cu ocazia cărora au găsit documente de înregistrare şi funcţionare a mai multor societăţi comerciale, ştampile, documente financiar contabile, bancare, de transport, de achiziţie de bunuri, susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracţională.
Celor patru indivizi le-au fost deschise dosare penale pentru evaziune fiscală şi, iniţial, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a făcut propunere
de arestare preventivă pentru 29
de zile.  R. E.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co