Turism

Temperaturi negative la jumătatea lui mai

frig-la-jumatatea-lunii-maiÎn urmă cu o săptămână, căutam locurile cu umbră pentru a ne răcori, iar acum dârdâim de frig. În numai câteva zile, am lăsat de-o parte tricourile şi bermudele şi am trecut la hainele groase de iarnă.

Valul de frig a cuprins, săptămâna trecută,  şi staţiunile montane de pe Valea Prahovei, iar termometrele au arătat la Predeal  – 1 grad. „Vremea s-a dat peste cap. A fost foarte frig, mai ales noaptea. Cred că la Clăbucet au căzut şi câţiva fulgi. Cred că în 1973 a mai fost aşa. Îmi aduc aminte că pe 11 iunie a nins atunci”, a spus Ion Stanciu. Nici pe munte, la peste 2.000 de metri altitudine, vremea nu a fost mai frumoasă. A nins în ultimele zile, iar vântul a suflat cu putere. La poalele Bucegilor, oamenii au început să pună din nou lemne pe foc. Se bucurau că în sfârşit au scăpat de o cheltuială în plus, însă acum se gândesc cu groază că vor plăti mai mult factura la gaze.

Frig, frig…
Mulţi spun că nu au mai pomenit de ani buni ca la jumătatea lunii mai să se înregistreze temperaturi atât de scăzute. „Cam rece pentru această perioadă de primăvară. Am plecat până la medicul de familie şi a trebuit să mă îmbrac foarte gros, iar acasă am făcut focul. Sunt pensionară şi abia mă descurc din banii pe care îi iau lunar. Acum, stau şi mă gândesc dacă luna viitoare voi avea cum să plătesc factura la gaze, pentru că am făcut focul în fiecare seară”, a spus Niculina Aurelian. La munte şi vântul a creat probleme. În mai multe zone, copacii au fost culcaţi la pământ, însă, din fericire nu au fost înregistrate incidente.
Oamenii muntelui îi sfătuiesc pe turiştii care ajung în zonă să evite traseele montane, dacă nu sunt echipaţi corespunzător cu bocanci, haine groase şi pelerine de ploaie.Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co