Actualitate

Teatrul pentru tineri

În cadrul manifestărilor dedicate actorului „Ion Manolescu”, Centrul Cultural din Breaza a organizat prima ediţie a Festivalului de Teatru pentru Tineri.

În perioada 19-22 mai, elevi ai instituţiilor de învăţământ din Breaza şi localităţile din jur au putut să-şi aprofundeze pasiunea pentru teatru în atelierele organizate de actorul şi regizorul Mihai Vasile.
„Imaginarul se activează. El funcţionează, pentru că în momentul actului lecturii, suntem într-adevăr oamenii, suntem puşi în faţa propriei fabrici de a crea imagini”, a povestit actorul şi regizorul Mihai Vasile.
„Festivalul de Teatru pentru Tineri atrage elevii de liceu în această provocare de a învăţa tehnica rostirii teatrale, chiar a actorului Manolescu. Evenimentul a însemnat ceva bun pentru educarea acestor copii”, a declarat directorul Centrului Cultural „Ion Manolescu” din Breaza, Alexandru Cazan. „Dincolo de tehnică, trebuie să pui tot ce eşti tu în secunda aceea, iar în secunda aceea eşti tu cu limba română în gură, eşti tu cu toată spaima că în faţa ta sunt nişte oameni, că ai uitat textul, cu spaima că nu ai respectat o indicaţie regizorală fundamentală pentru acel moment”, explicat Mihai Vasile elevilor.
18 elevi din Breaza, Câmpina, Sinaia şi Comarnic şi-au descoperit talentul pentru arta teatrală.
Vineri seară, actorii Teatrului Equinox Ploieşti au jucat în spectacolul „Antrenorul de îngeri”. Evenimentul s-a încheiat duminică, cu înmânarea plachetei omagiale „Ion Manolescu – 130”. D. R.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co