Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Reporteri pentru o zi

Două eleve ale şcolii George Enescu din Sinaia au trăit o experienţă de neuitat. Pentru o zi au fost reporteri, iar interlocutor le-a fost primarul Vlad Oprea.

Deşi sunt doar în clasa a IV-a, Luana Ionescu şi Maria Ruxandra Rădulescu şi-au luat în serios rolul de reporter şi i-au adresat o serie de întrebări edilului sinăian.
Au vrut să afle cât mai multe de la el și au început prin a-l întreba despre colectarea selectivă a gunoiului din oraş şi dacă sunt suficiente parcări sau locuri de joacă. Curiozitatea  le-a impins dincolo de problemele comunităţii  şi l-au intrebat pe primar şi despre pasiunile pe care le are. Aşa au aflat că acesta şi-ar dori să participe la raliul de la Monte Carlo, măcar în calitate de spectator, dacă nu de pilot.

Ce e comunitatea locală?
Ideea interviului a venit în urma unei teme la geografie, la care copiii au învăţat despre comunitatea locală, iar cele mai bune răspunsuri  le puteau primi direct de la sursă. Astfel au avut ocazia să afle care sunt problemele cu care se confruntă oraşul şi cum pot fi rezolvate.
„Am avut o temă la geografie la care am învăţat despre oraşul nostru. Pentru că aveam nevoie de răspunsuri la mai multe întrebări, ne-am gândit să i le punem domnului primar. Am conceput singure setul de întrebări, iar doamna învăţătoare le-a îmbunătăţit, au spus cel două fete.
Deşi unele întrebări au fost destul de dificile sau chiar incomode, primarul a răspuns cu plăcere provocării de a fi intervievat de două eleve.
„Nu au fost întrebări uşoare, dar sunt pregătit pe domeniile pe care au fost. Unele pot spune că au fost chiar incomode, dar este normal să răspund la ele. Mă bucur că, de mici, copiii au astfel de iniţiative”, a spus Vlad Oprea.
Micuţele reportere se vor putea mândri cu interviul lor, pentru că acesta va fi publicat în revista şcolii. Claudia BÂRLĂ

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co