Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Microferma de la şcoală

Un grup şcolar din Prahova este pe cale să devină prima unitate de învaţământ care procesează lapte de vacă şi apoi îl vinde.

Este vorba despre Grupul Şcolar din Bărcăneşti care a câştigat un proiect PHARE, prin care şi-a dotat şcoala cu mai multe laboratoare şi cu o instalaţie performată de prelucrare a laptelui.
„Pot să vă spun că, în perioada 2004-2006, în şcoala noastră s-a realizat un proiect PHARE pe industrie alimentară, care a constat în realizarea unei clădiri cu şase laboratoare şi dotarea cu o instalaţie de procesare a laptelui. Cu ajutorul acestui proiect se încearcă practic, o mai  bună instruire a elevilor, astfel încât piaţa forţei de muncă să beneficieze de personal foarte bine instruit şi calificat pe acest domeniu de activitate”, a declarat directorul adjunct al Grupului Şcolar Bărcăneşti, Cornelia Tudose.
La ora actuală, la cantina Grupului Şcolar se serveşte preşcolarilor şi elevilor lapte obţinut de la văcuţele proprii.
Se speră ca pe viitor, când segmentul zootehnic se va dezvolta, instalaţia care prelucreză laptele asemenea unei fabrici de specialitate să poată fi folosită atât pentru consumul propriu, cât şi pentru vânzare. „Deocamdată, la şcoala noastră există doar cinci văcuţe, însă se are în vedere ca pe viitor sectorul zootehnic să fie dezvoltat, astfel încât să putem procesa cei cinci mii de litri cât este capacitatea instalaţiei, atât pentru consumul propriu, cât şi pentru vânzare”, a explicat maistrul instructor al Grupului Şcolar Bărcăneşti, Carmen Tănase.

În cautarea unui partener
Reprezentanţii Grupului Şcolar sunt şi în căutare de colaboratori.
„Şcoala noastră are în vedere înfiinţarea unui proiect, în care să avem un colaborator care să furnizeze necesarul de lapte pentru această instalaţie. Acesta ar urma să fie procesat cu ajutorul elevilor în cadrul orelor de practică şi ar fi livrat spre consum”, a declarat Carmen Tănase.
La ora actulă, la cantina şcolii sunt înscrişi 40 de elevi, cărora li se serveşte un meniu variat şi sănătos. Laptele ecologic, obţinut de la văcuţele proprii, este unul dintre produsele cele mai dorite de către copii.  Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co