Actualitate

Când apelăm 112?

Poliţia Câmpina, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe şi Serviciul de Ambulanţă, a demarat campania
„Când şi cum să apelăm 112?”. Aceasta se desfăşoară în toate unităţile de învăţământ din municipiu şi are ca scop informarea corectă a elevilor asupra utilizării numărului de urgenţă. Totodată, copiii au putut vedea maşinile din dotarea echipajelor de intervenţie. Maşina de pompieri, ambulanţa si maşina poliţiei le-au fost prezentate elevilor, dar li s-a vorbit şi despre importanţa apelării 112 şi primul ajutor.
„Când vedeţi un om, căzut în stradă, sunaţi la 112 şi trebuie să daţi cât mai multe date. Important este să nu-l mişcaţi. Dacă acea persoană a căzut, înseamnă că are o problemă. Voi, ridicându-l, vrând să-l ajutaţi, mai rău îi faceţi”, a explicat personalul medical, elevilor prezenţi. Şi maşina cu radar a Poliţiei Rutiere a fost o noutate pentru cei mici.
„Avem o cameră video şi o antenă radar, care poate detecta viteza de circulaţie a autovehiculelor, în ambele sensuri, atât de pe loc cât şi din mişcare, iar imaginile sunt stocate într-un hard disk. Oricând, aceste imagini pot fi folosite ca probă pentru conducătorii auto”, le-a povestit elevilor ag.-şef pr. Petru Modruz, din cadrul Poliţiei Rutiere Câmpina.
„Copiii au fost foarte interesaţi de aparatura arătată şi au reţinut lucruri importante după prezentare. Sunt binevenite astfel de campanii în şcoli”, a declarat directorul Şcolii nr. 3, Georgeta Apostol.
Elevii au învăţat că 112 se apelează doar în situaţii de urgenţă, pentru că o glumă poate pune în pericol viaţa altcuiva care are într-adevăr nevoie de aceste echipaje. Campania a continuat la Şcolile “Alexandru Ioan Cuza” şi „Hasdeu”. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co