Târgul de bunătăţi, din nou în staţiune
Târgul de bunătăţi a revenit în weekend la Sinaia, cu produse proaspete şi naturale, ca la mama acasă.
Carne afumată, cârnaţi, brânzeturi, palincă, pâine şi dulciuri de casă au fost expuse pe tarabe de producători. Localnicii şi turiştii s-au oprit şi au gustat din produsele bio. Dacă unii au ales să-şi facă aprovizionarea de la Târgul de Bunătăţi pentru faptul că produsele sunt naturale, alţii au ales să cumpere doar pentru gustul deosebit. „Doar gustul contează. Îmi plac foarte mult şi chiar nu-mi pasă dacă au sau nu aditivi”, a spus unul dintre cumpărători.
Nu numai de dulce…
Dacă la ediţiile anterioare la mare căutare erau brânzeturile şi preparatele din carne, acum cele mai vândute au fost produsele de post. Zacusca, magiunul şi murăturile la borcan au fost preferatele cumpărătorilor. La standul cu legume şi produse de post a fost cea mai mare aglomeraţie. „Vindem magiun de prune, dulceţuri de afine, de vişine, de cireşe, prune uscate, miez de nucă, zacuscă de vinete, toate bunătăţile din Maramureş. Se simte că lumea posteşte şi vine să cumpere mai cu plăcere produsele de post. Produsele noastre sunt sută la sută naturale, nu conţin chimicale şi nici aditivi, de aceea sunt bune şi gustoase”, a spus unul dintre comercianţi. O noutate pentru ediţia aceasta au fost ceaiurile din plante medicinale, dar şi vinul fiert cu mere şi scorţişoară, numai bun să-i încălzească pe cei mai friguroşi. C. B.