Turism

Curs pentru monitorii de schi

Pârtia artificială de la Buşteni este, zilele acestea, loc de antrenament şi de cursuri pentru viitorii instructori de schi.

Aceştia învaţă de la monitorii experimentaţi ce trebuie făcut pentru a deveni cei mai buni. Chiar dacă este diferită puţin de zăpada naturală, suprafaţa artificială de la Buşteni este ideală pentru pregătire. „Cursul de iniţiere cuprinde 40 de ore şi are o parte practică şi o parte teoretică. În ceea ce priveşte partea practică, pentru că deocamdată nu avem zăpadă, beneficiem de suprafaţa artificială, de plastic. Probabil, dacă ninge până la examen, o să dăm examen pe zăpadă, dacă nu, rămânem tot pe plastic. Dimineaţa facem practic, după-amiaza facem teorie…”, a declarat  monitorul de schi Cătălin Şerbulea.

Pregătiri pentru a pregăti pe alţii
Pasionaţi de schi, tinerii urmează cursurile pentru a deveni profesionişti şi profesori pentru cei care doresc să înveţe tainele sportului pe zăpadă. „Am ajuns la un nivel în care doream sa învăţ efectiv pentru mine, în primul rând, mai mult, o tehnică mai bună… şi prin asta am găsit ce doream”, a declarat unul dintre cursanţi. „Cursul merge bine, am învăţat o grămadă de lucruri şi avansăm destul de repede”, a spus un alt cursant. „Ne punem în pielea începătorilor şi încercăm să le explicăm destul de bine cum trebuie să o ia de la zero”, a spus o altă persoană implicată în cursurile de la Buşteni.
La final, viitorii instructori de schi vor susţine un examen în urma căruia pot deveni monitori. C. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co