Turism

Pârtia Cazacu de la Azuga îşi aşteaptă schiorii

Staţiunile de pe Valea Prahovei se pregătesc intens pentru sezonul de schi care va debuta în curând.

În timp ce la Sinaia şi Buşteni se lucrează la instalaţiile de zăpadă artificială şi la balizarea pârtiilor, la Azuga, în weekend-ul trecut s-a putut schia pentru prima oară pe zăpadă. Administratorii pârtiei au reuşit să acopere cu zăpadă artificială 150 de metri din pârtia pentru începători, spre bucuria celor prezenţi.

Pârtia Cazacu dispune din acest sezon de un tun pentru producerea zăpezii artificiale, nou şi modern. Prima zăpadă de pe suprafaţa schiabilă a fost rezultatul primei probe, care s-a dovedit reuşită, chiar dacă temperaturile nu au fost suficient de scăzute. Bucuroşi de succesul obţinut, administratorii pârtiei vor încerca pentru weekend-ul viitor înzăpezirea pe o distanţă de 500 de metri a pârtiei mari. “Ne-am străduit să înzăpezim artificial pârtia la babyski şi am reuşit. Chiar dacă a fost destul de dificil, deoarece temperaturile au fost de doar –5 grade Celsius, stratul de zăpadă are aproape 50 de centimetri. Sperăm ca timpul să ne permită ca până weekend-ul viitor să reuşim să pregătim pentru schi pârtia mare”, a spus Vasile Bute, reprezentantul pârtiei.
Dacă temperaturile vor fi scăzute în continuare, la sfârşitul săptămânii, la Azuga se va putea schia din nou, însă de această dată pe o suprafaţă mult mai mare.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co