Actualitate

A fost identificat piromanul care a produs incendiile de vegetație de la Azuga

Un cioban este autorul incendiilor de vegetație care au avut loc într-un gol alpin din stațiunea Azuga. Potrivit unor surse apropiate de anchetă, incendiatorul și-a recunoscut fapta.

Bărbatul spune că a incendiat mai multe pâlcuri de jnepeni pentru că ”așa are contractul cu primăria” prin care este obligat să curețe terenul concesionat de vegetația dăunătoare. Poliția face cercetări în cauză cu privire la infracțiunea de distrugere.

Sâmbătă după-amiază, forțe impresionante de la ISU Prahova, Jandarmerie și Direcția Silvică au urcat pe munte pentru a stinge incendiul de vegetație care risca să se propage și la pădure. Focul a fost pus între văile Ștevia şi Unghia din Azuga, o zonă greu accesibilă unde se află doar o stână.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pompierii care au acţionat pentru stingerea focului au constatat că pe aceste văi există nu mai puţin de 36 de focare, cel mai mare având o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, iar restul de opt, respectiv zece metri pătraţi.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co