Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Scadere puternica a numarului de incendii din padurile administrate de Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță o scădere puternică a numărului incendiilor care s-au produs în pădurile pe care aceasta le administrează.

Astfel, în primul semestru al anului au avut loc 28 de incendii de pădure, în timp ce anul trecut, în același interval de timp, s-au înregistrat 199 de asemenea evenimente nedorite.

În urma acestor incendii au fost afectate 84,2 hectare de pădure, din care 57,4 hectare la nivelul litierei și 26,7 hectare în suprafețe de pădure regenerate natural sau artificial. Incendiile au distrus 146.550 de puieți forestieri plantați în campaniile anterioare de împăduriri, valoarea pagubelor fiind de 233.537 de lei.

Din acestea, cele mai multe incendii, câte patru, s-au produs în pădurile de stat din județele Bacău și Caraș – Severin, în timp ce pagubele cele mai însemnate au fost produse în urma celor două incendii produse pe raza Direcției Silvice Maramureș, unde au fost distruși 111.350 de puieți forestieri plantați anterior.

Cele mai multe incendii, 22, s-au produs în luna aprilie, când condițiile climatice au favorizat producerea incendiilor de pădure.

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co