Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Târg de job-uri la UPG Ploieşti

targ-de-joburi-1Cu orice prilej, tinerii sunt învăţaţi să urmeze cursurile unor facultăţi care să-i formeze ulterior pentru meserii căutate pe piaţa muncii. Universitatea  Petrol şi Gaze din Ploieşti şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat cea de-a VII-a ediţie a  Târgului de Job-uri pentru a veni în sprijinul absolvenţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

24 de firme din domenii din sfera petrol şi gaze, tehnologii de prelucrare şi proiectare în industria petrolieră, domeniul mecanic, automatizare, IT, vânzări, distribuţie, construcţii sau instalaţii au fost prezente. S-au căutat mai ales ingineri, dar şi personal necalificat pentru meserii ca zidari sau zugravi. Absolvenţii au constatat şi de data aceasta că au studii care de cele mai multe ori nu se potrivesc în actualul context economic. “Eu am terminat turism şi din păcate aici nu am găsit decât pentru ingineri. Voi mai căuta şi eventual îmi depun un CV pe altă meserie, ca să prind experienţă”, a declarat o absolventă a UPG. Cât despre angajatori, aceştia spun că indiferent de ceea ce oferă ei, absolvenţii ar trebui să încerce, pentru a avea experienţă în muncă.

Goana după un loc de muncă
Târgul a fost vizitat chiar şi de absolvenţi ai altor universităţi. “Eu am terminat Politehnică şi mă pricep la proiectare. Dar de un an caut loc de muncă, aşa că m-am decis să accept şi altceva”, spune un absolvent. Reprezentanţii Universităţii spun că aceasta este o şansă pentru absolvenţi de a-şi găsi ceva de lucru sau măcar de a căpăta experienţă într-o meserie.
Pe lângă joburile oferite de firmele participante, tinerii au avut ocazia să fie selectaţi pentru programe de practică, burse şi slujbe part-time pentru a se susţine pe timpul facultăţii. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co