Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Guvernul s-a pus pe tăiat

greva-finanteGreva generală a afectat la începutul săptămânii activitatea din mai multe instituţii ploieştene.

Proteste în sistemul bugetar prahovean
La Direcţia Judeţeană de Finanţe Prahova, cetăţenii au fost îndrumaţi să-şi rezolve problemele prin viramente bancare sau să aştepte până mâine, când activitatea va fi reluată. Funcţionarii de aici au venit la birouri, dar nu au lucrat cu publicul. „Este o grevă nu numai pentru a ne manifesta nemulţumirea faţă de măsurile Guvernului, dar şi pentru a ne solidariza cu părinţii sau bunicii noştri care vor avea de îndurat şi în continuare vremuri grele, cu profesorii, medicii şi toţi aceia care sunt condamnaţi de Guvern la o viaţă grea pe care nu o merită”, a declarat Aurel Fănică, lider sindicat SED LEX Prahova. Oamenii spun că au ajuns la limita răbdării de când Guvernul tot anunţă tăieri salariale. „Voi rămâne cu un salariu de 1.100 lei după ce mi se va tăia procentul de 25% şi stau să mă gândesc cum voi supravieţui”, a declarat Dan Ionescu, angajat la Finanţe. De partea cealaltă au fost cetăţenii care nu şi-au putut rezolva treburile din cauza grevei. “Sunt de acord cu ei, dar eu voi plăti amenda întreagă, pentru că mâine nu voi mai putea plăti jumătate. Şi greva-ambulantaevident, pe noi, nimeni nu ne înţelege”, a precizat un ploieştean. Dacă la Finanţele judeţene, greva a ţinut doar luni, la Consiliul Judeţean Prahova, aceasta s-ar putea prelungi pe termen nelimitat. Astăzi se anunţă un protest în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, iar luni funcţionarii nu au lucrat cu publicul. Nici în Primăria Ploieşti nu s-a lucrat în prima zi a săptămânii. Angajaţii au venit la lucru, dar nu pentru a rezolva problemele cetăţenilor, ci pentru a face act de prezenţă. La serviciul de stare civilă s-au eliberat doar certificate de deces. În schimb, fiscul ploieştean a lucrat şi la fel, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova.

Solidaritatea actorilor

La Teatrul „Toma Caragiu” dingreva-maternitate Ploieşti s-a jucat luni piesa… Greva Generală. 30 de angajaţi ai instituţiei au ieşit în stradă în semn de solidaritate faţă de acţiunile de protest din toată ţara. Actori sau personal administrativ, toţi s-au plâns de tăierile salariale ce vor veni. Oamenii au ajuns deja la fundul sacului şi se gândesc cu groază cum vor trăi cu salariul minim pe economie. “În acest moment pot spune că sunt întreţinut mai mult de soţie. Voi ajunge probabil la salariul minim pe economie de 600 lei aşa cum ne-a promis premierul. Este greu, dar ce să facem?”, se întreabă Nelu Neagoe, actor. De altfel, actorii vor juca piesele pe care le au în program, pentru că nu vor să văduvească publicul ploieştean de cultură de bună calitate. Actorii care nu au fost prezenţi la protestul din faţa Teatrului au mers la Bucureşti unde s-au alăturat celorlalţi grevişti din capitală.

Protest la Maternitatea Ploieşti
şi la ambulanţă

Serviciile medicale furnizate în ambulatoriu, cele de planificare familială şi întreruperi de sarcină la cerere nu au fost greva-primarieacordate la începutul săptămânii la Maternitatea din Ploieşti. Şi asta pentru că, mai bine de 70% dintre angajaţii unităţii sanitare au intrat în grevă. Oamenii se simt ameninţaţi nu numai de reducerile salariale, dar şi de măsurile anunţate de şeful statului privitoare la desfiinţarea unor spitale şi totodată de disponibilizările anunţate în sistem. Maternitatea din Ploieşti funcţionează la ora actuală, cu 305 paturi, din cele 650 câte existau la înfiinţarea unităţii medicale. Ultima reducere a numărului de paturi, cu 70, a avut loc în urmă cu o lună. Şi asta, în situaţia în care unitatea serveşte întregului judeţul. Cadrele medicale şi asistenţii au rezolvat luni, doar naşterile şi alte urgenţe. De marţi, însă, activitatea este reluată la capacitate maximă. Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Prahova nu pot face grevă, dar au protestat în curtea instituţiei cu sirenele pornite. La manifestare au participat însă, decât cadrele care nu fuseseră chemate încă la urgenţe medicale. Ambulanţa Prahova ar mai avea nevoie de cel puţin 30 de medici, dar numărul acestora este la jumătate. Oamenii lucrează aproape în continuu, fac ture în plus şi spun că guvernanţii nu au nevoie de ei. Spun că au rate la bănci ca fiecare om şi este injust să fie clasificaţi ca orice bugetar, când ei lucrează şi ziua şi noaptea şi sâmbăta şi duminica şi de sărbători. Protestul nu a durat decât o oră. Cei 50 de angajaţi ieşiţi în curte ţi-au reluat activitate ca într-o zi normală de lucru.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co