Sport

Surprize de proporţii în runda cu numărul 13!

► CS Ceptura suferă prima înfrângere din actuala ediţie la un scor (0-4) care ne scuteşte de alte comentarii.
► Revelaţia acestei etape este ASFC Brebu care îi administrează un usturător 4-0 fostului lider, iar “tronul“ primului eşalon este ocupat acum de Prahova 2010 Tomşani.
► Etapa a XIII-a a fost umbrită de un nou act huliganic petrecut pe stadionul “Matizol“ din Ploieşti la jocul dintre formaţiile Petrolul II şi DERO din municipiul-reşedinţă de judeţ.
► Carpaţi Mefin Sinaia, după o absenţă de 4 sezoane de pe prima scenă a fotbalului prahovean, câştigă cu 1-0 pe terenul rivalei sale de-o viaţă , Caraimanul Euro-Africa Buşteni.

În week end-ul recent încheiat s-au desfăşurat jocurile celei de-a 13-a etape ale primului eşalon fotbalistic prahovean.
Acest număr 13 se pare că a fost cu ghinion pentru fostul lider al Ligii A Prahova, CS Ceptura, care a gustat pentru prima dată din “fructul amar“ al înfrângerii, protagonista şi totodată revelaţia rundei fiind ASFC Brebu.
Formaţia din Brebu a avut o evoluţie de excepţie umilind-o pe CS Ceptura cu un categoric 4-0, înfrângere pe care cei din Ceptura nu o vor uita curând.
De asemenea numărul 13 a fost “piază rea“ şi pentru formaţiile Unirea Câmpina (1-3 la Urlaţi), Chimia II Vadu Săpat(1-6 la Băneşti), Conpet II Izvoarele(0-3 la Măneciu) sau Caraimanul Euro-Africa Buşteni(0-1 acasă cu “porumbeii“ din Sinaia).
Beneficiara rezultatelor-surpriză din această rundă cu numărul 13 este Prahova 2010 Tomşani care prin victoria obţinută la Teleajen a reuşit să acumuleze acelaşi număr de puncte ca şi CS Ceptura dar, având un golaveraj mai bun a ocupat “tronul“ primei ligi prahovene.
O altă formaţie care trebuie remarcată este şi Carpaţi Mefin Sinaia care, încet-încet, recuperează “povara“ celor 21 de puncte şi a golaverajului de 0-21cu care a pornit la drum. Dacă stăm să analizăm iar campionatul începea cu etapa a VIII-a, Carpaţi Mefin Sinaia, cu cinci victorii şi o înfrângere, era printre fruntaşele ligii cu 15 puncte şi un golaveraj de 11-1 !.
Trebuie să consemnăm şi actul huliganic petrecut vinerea trecută pe stadionul „Matizol” la jocul dintre Petrolul II şi Dero Ploieşti. Cel  care a reuşit să se remarce că este şi boxer pe stadioanele de fotbal este jucătorul celor de la Dero, Ion Grigore, acesta provocând un adevărat scandal. După ce a primit cartonaş galben pentru proteste de la arbitrul Mihai Amorăriţei, Ion Grigore a adresat injurii şi ameninţări conducătorului partidei motiv pentru care a primit cartonaş roşu.
Acesta, de furie, „a văzut roşu în faţa ochilor”, bruscându-l pe arbitru iar în drum spre vestiar a avut conflicte cu banca tehnică a echipei adverse lovindu-l cu pumnul, în plină figură, pe antrenorul Valentin Negoiţă. Sperăm că se vor lua măsurile cele mai drastice iar fotbalul prahovean are nevoie de linişte şi sportivitate, Comisia de Disciplină a AJF Prahova va analiza cu simţ de răspundere acest eveniment şi va pedepsi aşa cum se cuvine, pentru a pune capăt actelor de violenţă de pe terenurile de fotbal.
Dar iată rezultatele consemnate în etapa a XIII-a : CS Băneşti Urleta – Chimia II Vadu Săpat 6-1, Unirea Urlaţi – Unirea Câmpina 3-1, Avântul Măneciu – Conpet II Izvoarele 3-0, Petrolul II Ploieşti – Dero Ploieşti 0-1, CS Şirna – CS Floreşti 5-0, CS Păuleşti – Tricolorul Breaza 0-3, ASFC Brebu – CS Ceptura 4-0, Petrolul Teleajen – Prahova 2010 Tomşani 1-2, Caraimanul E.A.Buşteni – Carpaţi Mefin Sinaia 0-1.
În clasamernt pe primul loc a trecut Prahova 2010 Tomşani cu 34 de puncte (golaveraj 49-12) la egalitate cu CS Ceptura (golaveraj 42-7), urmate de Unirea Câmpina cu 26 puncte.
În subsol, exceptând lanterna roşie care este sortită să retrogradeze, lupta a devenit acerbă şi de la locul 17(Petrolul Teleajen-13 puncte) la locul 7(Dero Ploieşti-19 puncte) diferenţa este de 6 puncte care poate fi recuperată cu două victorii.
Eternul derby câştigat de sinăieni
Caraimanul E.A.Buşteni – Carpaţi Mefin Sinaia 0-1(0-1)-vezi foto
Stadion “Caraimanul” din Buşteni
Autorul golului: Petrescu (min.33)-vezi foto
Caraimanul: Crintea – Bălănescu(min.46 Alin Vălică), Apeaning Joseph, Chiriac(min.53 Chiuzan), Brezoianu, Ciobanu, Trestenicu, Al. Anghel, Yeboah John, Topliceanu, Chira(min.46 V.Plumb). Antrenor : Dorel Purdea
Carpaţi Mefin : Dogaru – Ante, Peptea, Brânzea(min.46 Dumbărescu), Petrescu, Goagă, Ov. Gheorghe, Ardelean, Alin Iorcic, Cârstea(min.73 Colţoiu), Lucian Iorcic. Antrenor: Ionuţ Hogea.
Au arbitrat : Viorel Căunei (Plopeni)-la centru, ajutat la cele două tuşe de Dragoş Pantelie (Câmpina) şi Ionuţ Gheonea(Urlaţi).
Observator AJF Prahova : Marian Deaconu
O victorie important ă a sinăienilor care aduce 15 puncte în clasamentul primei ligi şi urcă pe locul 14 în ierarhia clasamentului, echipa din Buşteni coborând pe locul 16 cu numei 13 puncte. Cristian SBÂRNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co