Actualitate

Suplimente salariale pentru funcţionari

suplimenteTrei ore a ţinut ultima şedinţă a Consiliului Local la Ploieşti. Aleşii au dezbătut 40 de puncte, dar au şi stat să se contrazică pe diverse subiecte, ca de obicei în ultimul timp.

Patru proiecte de hotărâre au fost scoase şi alte patru au fost introduse pe ordinea de zi. Printre subiectele importante se numară şi aprobarea noilor tarife de salubritate din municipiu. Astfel, aleşii au decis ca pentru ridicarea deşeurilor de la persoane fizice, tariful va fi de 3,18 lei, la persoane juridice 15, pentru măturat manual – 7,98 lei la mia de metri pătraţi, iar pentru curăţat zăpada cu lama şi împrăştiat amestec antiderapant – 3 lei tot la 1.000 de mp.
Discuţii au fost şi pe tema contractelor colective de muncă pentru personalul contractual şi a acordurilor colective pentru funcţionarii publici din aparatul de specialitate al primarului şi din instituţiile din structura Consiliului Local al Municipiului Ploieşti. În cele din urmă, funcţionarii contractuali au primit nişte suplimente salariale care le mai îndulcesc un pic tristeţea pierderii sporurilor, adică câte 15 lei pe zi pentru hrană. Aleşii au mai votat darea în folosinţă gratuită către Asociaţia Nevăzătorilor a unor spaţii, dar şi includerea unor locuinţe din fondul locativ al municipiului Ploieşti în fondul de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează să fie evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari şi repartizarea unor locuinţe din acest fond conform prevederilor legale. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co