Actualitate

Protest la spitalul TBC din Floreşti

tbcAnjagații acestei unități medicale se tem pentru pierderea locurilor de muncă, existând unele zvonuri conform cărora ministerul de resort intenționează să renunțe la acest centru de tratament.

Personalul Spitalului TBC de la Florești a ieșit, săptămâna trecută, în stradă, pentru a protesta față de măsura Ministerului Sănătății de a desființa unitatea medicală. Oamenii spun că spitalul este plin cu pacienți veniți din toate județele țării și că cei mai mulți dintre aceștia sunt cazuri sociale. Cei 140 de angajați se tem că vor rămâne fără loc de muncă cât de curând. „Toţi nu vor decât să ne taie la salarii şi să ne desființeze, deși suntem foarte căutați. La noi trimit doctorii pacienți de peste tot din țară, dar nimeni nu se gândește că tuberculoza este boala sărăciei și că cei mai mulți dintre cei internați aici sunt cazuri sociale care nu au unde să meargă. În plus, avem toți bănci de plătit și copii de crescut”, a declarat Georgeta Nicula, cadru medical.

O posibilă detașare la Drajna?
Soluția ca salariații acestui spital să nu rămână fără locuri de muncă ar fi detașarea lor la Drajna, o altă comună din Prahova, unde există un spital cu specializare similară. Însă, angajații nu vor să meargă acolo, pentru că această unitate e situată la aproximativ 60 de km de Florești și cei mai mulți dintre ei locuiesc aici. Nici pacienții nu sunt multumiți și spun că pe mulți dintre ei mutarea i-ar condamna la moarte. “Drajna este într-o zonă mai înaltă și mie, care am trei operații nu mi-ar prii. Aici îmi este bine și sunt tratat așa cum îmi trebuie. În plus, nu mi-aș permite să mă duc până acolo”, a declarat Marin I., unul dintre pacienți.
De cealaltă parte, conducerea Direcției de Sănătate Publică Prahova susține, prin vocea directorului Cristian Vintilescu, că salariații nu au, deocamdată, motive de îngrijorare pentru că Ministerul Sănătății nu face altceva, în acestă perioadă, decât o evaluare a unităților spitalicești din Prahova. Spitalul de Pneumoftiziologie asigură asistență medicală de specialitate a bolnavilor cu afecțiuni pulmonare și TBC și are o capacitate de 200 de paturi.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co