Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Subvenţia, suportată de primărie

Guvernul va elimina subvenţia la energia termică în perioada imediată, în urma negocierilor cu FMI. Astfel, facturile pentru încălzire şi apă caldă ar putea creşte cu până la 60%. La Ploieşti sunt, însă, veşti bune.

Acestea vin din partea primăriei, care şi-a propus să subvenţioneze din bugetul local ceea ce nu-şi mai permite statul. “Încă de anul trecut când se zvonise că statul nu va mai suporta subvenţia pentru energie termică, Primăria Ploieşti era dispusă să suporte acest procent. Asta vom face şi acum”, a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. În caz contrar, mai toate categoriile sociale vor ieşi foarte şifonate, mai ales din iarna următoare. Sunt deja sute de dosare în instanţele judecătoreşti pe numele datornicilor care nu şi-au mai putut permite să plătească întreţinerea. “Sunt deja peste 300 de dosare în instanţă, ale unor datornici pe care asociaţiile de proprietari nu i-au mai putut păsui pentru că ar fi ajuns în situaţia în care furnizarea utilităţilor ar fi fost sistată. Fără o subvenţie multe asociaţii vor fi în situaţia de a sta fără utilităţi”, a declarat preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Ploieşti, Simona Băicoianu.

Oricum e greu
Nici din această iarnă, cu tot cu subvenţia statului, ploieştenii nu au ieşit prea bine. “Am la multe asociaţii probleme cu încasările, pentru că oamenii nu au bani să dea. Cei mai mulţi chiar nu au, în situaţia în care salariile au scăzut sau oamenii nu mai au loc de muncă”, a spus administratorul de bloc Sanda Drăgulea. Mai rămâne, însă, ca proiectul de hotărâre iniţiat de primar să fie votat în Consiliul Local, dar şansele ca acesta să nu treacă într-un an preelectoral sunt minime. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co