Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Adrian Dobre doreste modificarea organigramei Primăriei pentru a economisi bani

Primarul municipiului Ploiești dorește să modifice organigrama Primăriei pentru a reduce cheltuielile de personal, în condițiile în care nu mai puțin de o treime din bugetul municipalității se cheltuie pentru salariile angajaților instituției.

Mai exact, două milioane de lei lunar este suma pe care o cheltuie municipalitatea numai pentru salariile angajaților din aparatul primăriei, la această sumă adăugându-se și salariile angajaților din instituțiile subordonate Consiliului Local.

Prin urmare, anul acesta salariile sunt estimate la 110 milioane de lei, în condițiile în care întreg bugetul municipalității este de 375 de milioane de lei.

În acest context, la întâlnirea săptămânală cu presa primarul Adrian Dobre a explicat că aceste cheltuieli importante cu salariile au fost motivul pentru care nu a fost de acord cu majorările salariale, care, în opinia sa, nu se justifică în situația bugetului actual de care dispune orașul.

El a arătat că un salariu mediu în primăria Ploiești este de 5.000 lei brut, sumă pe care edilul nu o consideră mare la nivel de salariat, ci la nivel de buget pentru salarii. Acesta este motivul pentru care Adrian Dobre spune că a solicitat și în trecut modificarea organigramei pentru creșterea eficienței activității și a cheltuirii banilor publici și va face acest lucru din nou. Potrivit edilului, noua organigramă include și reducerea personalului, acolo unde este cazul.

Adrian Dobre vrea modificări importante, precum aducerea anumitor servicii în cadrul primăriei, cum ar fi Poliția Locală sau parcările, el apreciind că aceste servicii au nevoie de departamente administrative, economice, juridice, aspecte care ar fi gestionate mai bine de direcțiile din cadrul primăriei și, prin urmare, ar genera costuri de funcționare mai mici.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co