Invatamant

Studenţii pot deveni patroni

Studenţii Universităţii Petrol-Gaze (UPG) Ploieşti îşi pot materializa ideile  de afaceri cu ajutorul proiectelor europene.

Unul dintre acestea este şi “Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale – o alternativă eficientă de adaptare la piaţa muncii în societatea informaţională”, implementat de către Oficiul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi UPG Ploieşti şi care are drept informarea şi formarea în domeniul antreprenorial a persoanelor care doresc să iniţieze o activitate independentă prin asigurarea unor oportunităţi sporite pentru participarea activă  şi creşterea adaptabilităţii pe o piaţă a muncii flexibilă şi inclusivă. ”Incubatorul are datoria de a vă sprijini prin oferirea unui spaţiu unde să porniţi afacerea. Cei mai mulţi dintre antreprenori se lovesc de acest impas. Adresa firmei coincide, de cele mai multe ori, cu cea de domiciliu. Apoi este foarte important de ştiut că în primele şase luni, beneficiaţi de chirie 0”, a declarat coordonatorul proiectului, Marius Petrescu.

Puterea exemplului
La întâlnire au fost prezenţi şi câţiva antreperenori care le-au împărtăşit studenţilor  povestea lor  de succes. „Averea mea iniţială a fost un Trabant şi două tone de grâu. Cu atât am pornit la drum. Am avut ambiţia să trăiesc pe picioarele mele aşa că de la câteva tone am ajuns să am acum moara mea proprie, angajaţi şi profit pe măsură. Dar am fost cumpătat. Tot profitul pe care l-am făcut era reinvestit şi realizat cu foarte multă muncă. Weekend-urile le petrecem pe câmp muncind. Vă spun cu toată sinceritatea că cel care munceşte îşi poate pune la punct un bussines de succes”, a spus antreprenorul prahovean Mihai Afiliu.
Studenţii nu au stat pe gânduri, aşa că sunt decişi să ia parte la proiectul lansat. “Proiectul acesta îmi oferă o şansă pe care nu speram să o am vreodată. Am câteva idei pe care să le iau în calcul pentru a le metarializa într-o afacere. Cred că am să pun bazele unei sociatăţi de training pentru agenţi de pază. Nu ştiu dacă aţi văzut, dar la ora actuală sunt, în cel mai bun caz, doar puţin nepregătiţi, iar în cazuri extreme total pe lângă obiectul afacerii”, a declarat unul dintre studenţii din cadrul UPG Ploieşti.
Proiectul este finanţat prin Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi este dezvoltat la Ploieşti în colaborare cu Universitatea Politehnică din Capitală. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co