Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Stiri pe scurt

Daruri pentru copii
şi bătrâni
Iepuraşul a venit mai devreme la copiii şi oamenii nevoiaşi din Buşteni, cu ajutorul autorităţilor locale. Primăria stațiunii a pregătit în acest an 4.000 de pachete cu dulciuri şi alimente pentru copiii şi oamenii cu venituri modeste. Pentru micuţii cu vârsta între unu şi trei ani, iepuraşul a venit acasă, iar pentru ceilalţi a ajuns chiar mai devreme cu o săptămână, la şcoală sau la grădiniţă. Oamenii cu venituri modeste au primit vizita angajaţilor Primăriei Buşteni, care le-au adus sacoşe pline cu produse pentru masa de Paşte. Gestul de a da cadouri de sărbători a devenit o tradiţie pentru autorităţile din această localitate. „Nu este primul an în care sunt alături de copiii din Buşteni, dar şi de cei în vârstă. Pentru mine, acest gest a devenit o tradiţie. Este o împlinire sufletească ca în fiecare an, de Sfintele Sărbători Pascale, să aduc zâmbetul pe chipurile celor care parcurg o perioadă dificilă”, a spus primarul localităţii, Emanoil Savin. C. B.

Platforme de gunoi îngropate
În curând, ghenele inestetice din Ploiești ar putea deveni doar o amintire și asta pentru că autoritățile au început construcția platformelor de gunoi îngropate, destinate colectării selective a deșeurilor menajere și asimilabile acestora. Municipiul Ploiești este primul oraș din țară unde sunt realizate astfel de sisteme, după cum a declarat primarul orașului, Andrei Volosevici.
Sistemul ecologic de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere și asimilabile acestora este un sistem inovator, care amplasează containerele în subteran, aducând un design nou integrat în peisajul urban al orașului. Prin monitorizarea containerelor cu ajutorul unor dispozitive de verificare a volumului de umplere și a masei, se elimină cheltuielile de deplasare suplimentară și se obține o mai bună centralizare a datelor, precum și colectarea mai eficientă a deșeurilor. În Ploiesti vor fi montate 39 de astfel de sisteme de colectare îngropate. Pentru primele două au început deja lucrările de amenajere. M. B.

Atenţie la asigurări
Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești le reamintește contribuabililor că au obligația de a-și asigura construcțiile pe care le dețin, cu destinația de locuință, potrivit Legii 260/2008 republicată în 2011 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și a inundațiilor. Nu intra sub incidența legii contribuabilii care și-au încheiat o asigurare facultativă, care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie.
Polițele pot fi comunicate SPFL Ploiești  prin email: spfl@ploiesti.ro, fax: 0244/546711, sau direct la registratura – Bdul Independenței nr.16.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co