Actualitate

La Breaza s-a înfiinţat Clubul Femeilor

Inspirată de o asociaţie a femeilor din Câmpina, Mihaela Dumitrescu – referent în cadrul Centrului Cultural „Ion Manolescu” din Breaza -, alături de Viorica Bărbuţ şi Nadia Dragomir, a iniţiat, în iunie 2011, un club al femeilor din oraş.
Acesta a fost numit „Tinereţe fără bătrâneţe” şi are sediul în incinta centrului cultural amintit. „Ne-am dorit să facem ceva constructiv, pentru toate femeile. După zile de muncă la serviciu, dar şi acasă, în gospodărie, după grijile pentru soţi şi copii, ne-am gândit să ne oferim un loc de relaxare, de comunicare, de socializare. Încet, încet, ne-am strâns în jur de 21 de femei, întâlnindu-ne în prima joi a fiecărei luni. Numărul membrelor noastre încă oscilează, în funcţie de interesul şi seriozitatea pe care le arată fiecare dintre noi. În martie, ne-am întâlnit de două ori, fiind luna noastră, a femeilor, ca să spun aşa. În luna aprilie, date fiind sărbătorile de Paşti, ne vom întâlni pe 19”, a spus Mihaela Dumitrescu.

Activităţi diverse
Clubul îşi propune, pentru fiecare întâlnire, să abordeze o temă anume, agreată de către toate doamnele şi care, bineînţeles, să fie cât mai interesantă. Dincolo de tema abordată, membrele clubului îşi împărtăşesc între ele diverse reţete, sfaturi gospodăreşti, cosmetice etc. De-a lungul lunilor scurse, a fost abordat subiectul terapiei de relaxare prin pictură, pentru care s-a organizat chiar şi o expoziţie, s-au lecturat cărţi, s-a ascultat muzică, s-au organizat acte de caritate pentru întrajutorarea unor familii nevoiaşe, prin colectarea unor obiecte, îmbrăcăminte, din propria gospodărie sau a altora. „O doamnă al cărui nume nu are importanţă a reuşit, prin implicarea noastră, să obţină un ajutor social, ceea ce era vital pentru dumneaei. Am reuşit să-i repunem viaţa pe linia de plutire, ceea ce ne-a dat o mare satisfacţie sufletească. Oricum, avem în vedere să oferim sprijin tinerelor mame cu mulţi copii, să le învăţăm cum să se ferească, să nu mai fie abuzate, să oferim câteva sfaturi juridice… Chiar şi pentru persoanele vârstnice, bolnave sau care nu au cunoştinţă, pur şi simplu, cum se întocmeşte o cerere, oferim sfaturi unde să se adreseze pentru diverse probleme… Sau dacă nu ştiu să scrie, noi ne propunem să venim în ajutor. Mai avem în vedere persoanele singure şi vârstnice, dorind să ne implicăm în viaţa lor, să le ajutăm cumva…” a împărtăşit Mihaela Dumitrescu, cu mult entuziasm, planurile doamnelor din club. Dincolo de toate acestea, se doreşte ca, anul acesta, să fie atrase cât mai multe femei ca membre, să se rezolve statutul clubului, căpătând personalitate juridică, pentru o implicare cât mai puternică şi benefică în viaţa comunităţii. Mai mult de atât, doamnele au beneficiat din partea lui Alexandru Cazan, directorului Centrului Cultural „Ion Manolescu”, de un curs de calculatoare, gratuit. C. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co