Actualitate

Sinaia are o cantină socială

Începând din duminica Floriilor, în Sinaia funcţionează o cantină socială destinată nevoiaşilor.

Nu mai puţin de 40 de oameni nevoiaşi vor putea mânca un prânz cald, în fiecare duminică, la cantina socială a Bisericii Sfântul Ilie, din staţiunea de pe Valea Prahovei. Principalele criterii după care au fost selectate persoanele care vor beneficia de o masă caldă, sunt domiciliul în oraş şi venitul mic.
Alături de biserică şi de autorităţile locale au venit şi marii agenţi hotelieri, care vor asigura şi livra mâncarea în sistem de catering.
Nu au fost uitate nici persoanele nevoiaşe cu dizabilităţi, care vor primi acasă alimentele preparate special pentru ei.
Un gând bun, dus la împlinire
Cantina socială a fost unul dintre proiectele de care preotul Daniel Coţoapă s-a legat sufleteşte încă de la preluarea parohiei. „Ne-a umplut Dumnezeu inima că putem să le fim alături celor care sunt în suferinţă. Mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat, enoriaşilor şi Consiliului Local Sinaia”, a declarat preotul paroh Daniel Coţoapă.
Proiectul acesta a fost demarat în anul 2008, cu fonduri de la bugetul local, iar finalizarea a fost făcută din donaţii şi sponsorizări. „E un moment simbolic şi important ca într-o aşa mare sărbătoare să reuşim să dăm drumul la această cantină socială. Cred că după ce am reuşit să inaugurăm locuinţele sociale şi să construim o grădiniţă în centrul oraşului, a venit rândul să finalizăm şi cantina socială. Îmi doresc ca din acest moment oamenii să se bucure de ea. Împreună cu părintele paroh, avem şi alte proiecte aici la parohia Sfântul Ilie, cum ar fi construirea unei capele de care este mare nevoie în oraş”, a spus primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea.
Rămâne de văzut, în timp, ce investiții cu caracter social vor mai fi dezvoltate în localitate. Claudia BIRLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co