Actualitate

Staţie de epurare biologică la Cornu

Săptămâna trecută, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, a avut loc inaugurarea staţiei de epurare biologică de la Cornu.

Este vorba despre o instalaţie de tratare a apelor reziduale, bazată pe o tehnologie modernă, nemaiîntâlnită în România. Conform primarului Cornel Nanu, valoarea totală a proiectului atinge 2,5 milioane de euro, acesta fiind derulat prin Fondul European de Dezvoltare Rurală. Inaugurarea acestei investiţii deosebite, unice la nivel naţional, aduce comunei Cornu un plus de valoare. Susţinerea de la nivel judeţean pentru acest proiect a făcut ca, la evenimentul de săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, să fie declarat cetăţean de onoare al comunei Cornu. „Toate condiţiile cerute de Uniunea Europeană pentru o localitate sunt îndeplinite şi mie nu-mi rămâne decât să spun că mă bucur că am trăit alături de un PPV, adică un primar pe viaţă, bucuria de a pune, în zece ani, la punct, acest proiect atât de ambiţios”, a declarat Mircea Cosma.

Rezultat mulţumitor
În ceea ce priveşte strict proiectul staţiei de epurare, tehnologia de tratare necesită un spaţiu redus şi funcţionează permanent şi automatizat. Cantitatea exactă de apă ce intră în instalaţie este măsurată continuu. Întregul proces de tratare include etape de filtrare brută, staţie de pompare, filtrare de fineţe şi multe altele, astfel încât, la final, apa rezultată are un aspect plăcut, curat. Diana ROMAN

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co