Actualitate

Electrica va moderniza statia care a lăsat fara curent mii de ploiesteni

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord a anunțat că în această lună va fi semnat contractul pentru demararea lucrărilor de modernizare integrală la stația electrică de transformare unde s-a produs avaria care a lăsat fără curent electric consumatorii din Bariera București.

„Dorim să asigurăm consumatorii că se iau toate măsurile care se impun pentru eliminarea riscurilor din rețeaua de distribuție a energiei electrice. De altfel, stația electrică de transformare 110/20/6 KV Ploiești Sud a fost propusă pentru modernizarea integrală, iar contractul de execuție pentru modernizarea stației urmează a fi semnat în cursul lunii august”, precizează un comunicat al SEED Muntenia Nord.

În data de 31 iulie, la ora 11.26, peste 3.000 de locuitori ai cartierului ploieștean Bariera București au rămas în plină vară fără energie electrică. Oamenii, foarte mulți dintre ei fiind persoane vârstnice și bolnave, au rămas efectiv sechestrați în apartamentele situate la etajele superioare din blocurile turn. Totodată, pe lângă căldura sufocantă din case, locuitorii din cartier au rămas și fără hrană, proviziile pe care le-au avut alterându-se odată cu dezghețarea frigiderelor și congelatoarelor.

După stingerea incendiului, potrivit SEED Muntenia Nord, angajații au constatat că a fost afectată parțial sala de conexiuni de 20 kV.

Electrica a mai anunțat că peste 24 de electricieni, concentrați în șase echipe aparținând SDEE Ploiești, au lucrat neîntrerupt, iar în urma eforturilor susținute, au reușit să realimenteze toți consumatorii.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co