Actualitate

Stare de urgenta, pentru remedierea avariei electrice din Bariera Bucuresti

Municipalitatea ploieșteană a decis să convoace Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a putea remedia mai repede avaria electrică ce s-a produs, încă de ieri dimineață, în cartierul Bariera București, ca urmare a unui incendiu izbucnit la celula unui transformator aparținând societății Electrica, situat pe Bulevardul Petrolului.

În urma defecțiunii, ploieștenii din zona de sud a orașului nu mai au curent electric de peste 24 de ore. De asemenea, incendiul, probabil prin cablurile de sub pământ, s-a propagat și la o stație de transformare electrica de 110kw.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Ploiești, s-a dispus convocarea în ședință extraordinară, astăzi, începând cu ora 16.00, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unor măsuri concrete, ca urmare a avariilor repetate la instalațiile de medie tensiune ale Societății de Distribuție a Energiei Electrice Nord Muntenia, care alimentează zona de sud a municipiului Ploiești.

O primă măsură concretă adoptată este montarea unui număr de cinci generatoare electrice în vederea realimentării cu energie electrică a zonei afectate. La ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești participă și factori de decizie ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, ai forțelor de ordine publică din municipiu (Poliția Locală Ploiești, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Poliția Municipiului Ploiești), ai operatorilor de rețele (Electrica, Distrigaz etc.), municipalitatea dând asigurări că se vor lua măsurile necesare pentru asigurarea tuturor serviciilor publice la nivel optim în zona afectată de avarie.

Peste 3.000 de locuitori ai cartierului Bariera București au rămas în plină vară fără energie electrică de marți, de la ora 11.26. Oamenii sunt disperați, mai ales că foarte mulți dintre ei sunt persoane vârstnice și bolnave care se află efectiv sechestrați în apartamentele situate la etajele superioare din blocurile turn. Totodată, pe lângă căldura sufocantă din case, locuitorii din cartierul lovit de pana de curent au rămas și fără hrană, proviziile pe care le-au avut alterându-se odată cu dezghețarea frigiderelor și congelatoarelor.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co