Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

SRI, actionat in judecata de un primar din Prahova!

Un primar din Prahova a acționat Serviciul Român de Informații în instanță.

Astfel, Eugen David, primarul comunei Florești, a chemat în instanță SRI cu scopul de a afla dacă această instituție s-a implicat într-un fel sau altul în anchetele penale care l-au vizat pe el și pe ceilalți angajați ai Primăriei Florești.

Dosarul a fost înregistrat în data de 22 mai 2018 pe rolul secției de Contencios Administrativ din cadrul Tribunalului Prahova și are un prim termen de judecată în data de 19 iunie.

Conform cererii de chemare în judecată, angajații Primăriei Florești, prin primarul Eugen Eduard David, au solicitat Serviciului Român de Informații ca, în conformitate cu art. 6 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să furnizeze informații de interes public cu privire la acte și acțiuni întreprinse de SRI în colaborare sau la solicitarea altor instituții (Parchet General, parchete din subordine) și care vizează angajați ai Primăriei comunei Florești.

Edilul din Florești s-a adresat instanței de contencios administrativ după ce SRI a refuzat să comunice datele și informațiile solicitate de angajații primăriei.

În 2016, primarul Eugen David a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz în serviciu, evaziune fiscală, spălare de bani şi complicitate la aceste infracţiuni.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co