Actualitate

Spargere la biserică

Nici bisericile nu mai scapă de mâna hoţilor. Un tânăr a dat o spargere la o biserică apaţinând unui cult religios din Ploieşti.

Individul a furat un laptop, o cameră web, un dispozitiv electronic extern de stocare a informaţiilor, mai multe cabluri electrice, un telefon mobil şi mai multe documente. Totodată, suspectul a distrus şi trei cutii ale milei, din care a sustras aproximativ 200 de lei.
“A spart cutia de aici din hol şi seara a venit din nou aici. Cred că vroia să fure din nou. A revenit pe 13 noiembrie, l-am recunoscut. S-a şi rugat în timpul slujbei, dar el avea gânduri necurate. Acum avem de gând să punem camere de luat vederi ca să nu mai păţim aşa ceva”, a declarat Pavel Dorobanţu, administratorul bisericii respective.
Pe fir au intrat şi oamenii legii. “În urma cercetărilor, în cooperare cu poliţiştii Secţiei nr. 1 de Poliţie Braşov, în municipiul Braşov a fost depistat un bărbat asupra căruia au fost găsite mai multe bunuri care puteau proveni din furtul reclamat.
O echipă de poliţişti din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Ploieşti s-a deplasat la Braşov pentru a prelua suspectul, asupra lui fiind găsite bunurile sustrase din incinta bisericii.
B. Jozsef, din comuna Atid, judeţul Harghita, a recunoscut fapta comisă, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii sale activităţi infracţionale”, a declarat purtătorul
de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Dan Radu.
Legea e prea blândă?
Oamenii sunt de părere că legile ar trebui înăsprite pentru ca astfel de fapte să fie descurajate. “Ar trebui ca legile astea să fie mai aspre. Nu-mi vine să cred că nu a avut frică de Dumnezeu. Să furi chiar din biserică este lucru rău”, a declarat o ploieşteancă.
Suspectul, Jozsef B., a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore şi i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co