Actualitate

Hoţii au întârziat trenurile

Mii de călători au fost nevoiţi să aştepte minute în şir în gările de tren sau să găsească alte modalităţi de transport, în a doua zi a săptămânii trecute, din cauza hoţilor de componente CFR.

Aceştia au furat peste 100 de relee de semnalizare. Totul s-a petrecut pe ruta Brazi-Crivina, unde 16 trenuri au înregistrat întârzieri de până la 60 de minute. Acesta este cel mai serios furt de componente CFR din întreg anul 2011.
Hoţii au acţionat noaptea şi întenţionau să facă bani frumoşi din vânzarea releelor la centrele de colectare a fierului vechi.
“În zona staţiei CFR Crivina, au fost sustrase 101 relee de semnalizare a instalaţiei feroviare, punând în pericol circulaţia feroviară. Avem unele piste şi încercăm să dăm de urma celor vinovaţi.
Deja se poate vorbi de un fenomen de furt de componente CFR”, a declarat comisarul Mădălin Stroe, din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Prahova.

În dauna călătorilor
În lipsa semnalizatoarelor, trenurile au circulat cu viteză redusă, spre disperarea călătorilor, care au aşteptat să ajungă la destinaţie şi o oră în plus. “Afectează mersul tuturor trenurilor care vin şi se duc spre Bucureşti. Sunt întârzieri foarte mari, de 15-20 de minute, chiar şi o oră”, a declarat un conductor CFR. “Mă grăbesc foarte tare, dar ce să facem, răbdăm în frig. Deja aştept trenul de 30 de minute şi
mi-a dat toată ziua peste cap”, a spus un călător.
Poliţiştii sperau ca depistarea celor care se fac vinovaţi de furtul componentelor CFR să fie doar o chestiune de timp. M. B.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co