Actualitate

Primul tren de tip RO-LA al CFR va fi pus in circulatie maine

CFR Marfă va pune în circulație, mâine, primul tren Ro-La, după ce a primit finanţare în acest sens prin „Programul vizând transporturile de tip RO-LA” al Administrației Fondului pentru Mediu.

Primul transport de tip Ro-La al CFR Marfă va circula pe ruta Dorneşti-Giurgiu Nord Fr.- Ruse şi retur.

Potrivit unui comunicat al companiei, transporturile tip Ro-La vor fi efectuate în trenuri complete formate din maxim 20 de vagoane specializate pe care vor fi încărcate 20 de autovehicule rutiere (TIR). Autovehiculele vor fi expediate dinspre Ucraina către Bulgaria, Grecia sau Turcia, pe durata transportului feroviar şoferii acestora vor însoţi camioanele şi vor fi transportaţi în vagoane cuşetă aparţinand CFR Marfă.

“După eforturile depuse în obţinerea de subvenţii destinate transporturilor Ro-La ne impunem continuitate în oferirea acestui serviciu şi relaţii de afaceri stabile cu partenerii noştri, atat din punct de vedere economic cat şi al aportului pe care îl aducem la mai buna protecţie a mediului înconjurător şi la decongestionarea drumurilor”, a declarat Marinică Voicu, director general al CFR Marfă.

În data de 6 iulie 2018 Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat aprobarea proiectului de finanţare depus de CFR Marfă în cadrul “Programului vizând transporturile de tip RO-LA”. CFR Marfă deţine 160 de vagoane specializate pentru transportul TIR-urilor pe calea ferată şi este singurul operator feroviar de marfă din Romania care are în proprietate astfel de vagoane, realizând anterior transporturi de acest fel pe relaţia Wels (Austria) – Glogovaţ (Arad).

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co