Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Soluţia separării contoarelor

Pe masa Senatului a ajuns un proiect de lege conform căruia facturile la gaze, apă şi căldură ar putea fi achitate în funcţie de o contorizare individuală, la nivelul fiecărui apartament.

Deocamdată nu se ştie care ar fi costul refacerii branşamentelor şi cine va suporta această cheltuială. “Din punctual nostru de vedere ar fi bine dacă s-ar întâmpla acest lucru, deoarece în acest fel s-ar elimina restanţierii din rândul asociaţiilor de proprietari, dar acum depinde cum se va pune problema contorizării, din ce bani se va face această contorizare, cine va suporta”, a declarat preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Prahova, Simona Băicoianu.

Avantaje şi dezavantaje
Dacă legea va fi adoptată în cele din urmă, se va trece la montarea contoarelor în fiecare apartament, lucru nu tocmai uşor de realizat, în unele cazuri fiind necesară înlocuirea conductelor pe toată coloana de furnizare a utilităţilor. Iar dacă şi disconfortul şi cheltuiala sunt suportate de proprietar, nu puţini vor fi cei cărora nu le va conveni noua măsură. “Eu consum, să zicem, 100 de metri cubi, dumneavoastră consumaţi 50 de metri cubi, restul consumă cât consumă… Faceţi separaţia la apă şi la gaze! De asta sunt procese în tribunale, pentru că nu este făcută separaţia”, a declarat un ploieştean. “Să se facă separaţia şi ştiu că plătesc ce consum şi mi se opreşte când nu am plătit”, este de părere un altul.
Contorizarea separată ar permite sistarea furnizării utilităţilor doar pentru rău platnici. Nu mai puţin de 500 de ploieşteni sunt pe listele restanţierilor la întreţinere cu sume uriaşe şi riscă să-şi piardă locuinţele în instanţă. M. B.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co