Actualitate

Ultraj pentru apărarea fiului

Patru polițiști din Câmpina şi Breaza s-au prezentat, joi dimineață, la domiciliul unui tânăr de 25 de ani, din comuna Lipăneşti, cu mandat de aducere în fața instanței, emis de Judecătoria Câmpina, dar au fost nevoiți să tragă focuri de armă pentru a face față situației.

Mama suspectului, împreună cu alte persoane a încercat să-i agreseze pe agenţi. În fața presei, rudele tânărului au întors povestea de partea lor. “L-au găsit dormind în mașină, l-au ridicat fără să-l întrebe, fără să-i spună că are mandat de aducere… l-au luat, i-au pus cătușele la mâini, i-au rupt tricoul de pe el, l-au bătut… Apoi a venit soacra mea, mama lui și au bătut-o și pe ea”, a declarat Iuliana Oancea, concubina celui ridicat de polițiști.
În timpul incidentului, mama tânărului s-a urcat chiar pe maşina oamenilor legii. „S-a urcat pe mașină și a făcut și ea război, ca să nu-l pe băiat”, a spus mătuşa suspectului.
Măsuri speciale
Unul dintre poliţişti a fost nevoit să tragă trei focuri de avertisment, după efectuarea somaţiilor legale, iar la faţa locului s-au deplasat şi alte echipaje suplimentare. Plafonul maşinii de poliţie a fost îndoit, parbrizul spart şi urmele de sânge erau vizibile atât pe uşă, cât şi pe cămaşa unui poliţist. „Cu ocazia reținerii persoanei în cauză, ceilalți membri ai comunității au atacat polițiștii, au distrus autoturismul cu care s-a deplasat echipajul, motiv pentru care a fost necesară folosirea armamentului din dotare în vederea dispersării persoanelor. Focurile de armă au fost trase în plan vertical, fără a răni pe cineva”, a declarat comandantul adjunct al Poliţiei Câmpina, cms.-şef Gheorghe Vlăsceanu.
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. Mama suspectului va răspunde în faţa legii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar tânărul pentru mai multe infracţiuni de furt. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co