Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Show culinar la Predeal

show-culinar-la-predealPregătiri intense în cadrul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism. Specialiştii din România vor participa  la cel de-al XI-lea Salon Internaţional de Gastronomie de la Luxembourg, în cadrul căruia se va desfăşura şi Cupa Culinară Mondială.

Lotul naţional de bucătari juniori ai României a efectuat primul antrenament oficial la Predeal. Cinci fete şi cinci băieţi au pregătit un meniu de preparate calde, iar sarcina nu a fost deloc una uşoară. Priceperea şi măiestria lor trebuie să se ridice la cele mai înalte standarde, deoarece la concurs vor sta alături de alţi 700 de bucătari şi vor prezenta miilor de vizitatori o serie de preparate şi specialităţi noi. „A avut loc prezentarea echipei naţionale de bucătari juniori. A fost primul antrenament cu cei zece tineri, care au fost aleşi după mai multe preselecţii.  Au avut de gătit meniul format din trei feluri, cu tematica aleasă pentru concursul de la Luxembourg. Am adus şi un juriu format care a examinat şi degustat preparatele. Am ajuns la concluzia că tinerii sunt bine pregătiţi, însă mai trebuie să lucreze pentru că ne dorim să-şi îmbunătăţească în permanenţă stilul”, a declarat căpitanul echipei de juniori, Ştefan Bercea.
Tinerii au mai pregătit somon, dovlecei crocanţi cu caşcaval şi sos de creveţi, vârfuri de sparanghel şi prăjituri cu praline. După ore întregi de muncă, juniorii au oferit un adevărat show culinar. „Este pentru prima dată când am gătit un piept de raţă, umplut cu pere şi sos Williams, glasat cu ciocolată. Am pus garnitură orez cu sparanghel şi lângă, sos cu ciocolată”, a spus juniorul lotului naţional Dragoş Bercea.
Concurs maraton
Sarcina echipei care va participa la Cupa Mondială Culinară, nu va fi deloc una uşoară. Juniorii vor prepara în şase ore, 60 de porţii, care vor fi gustate de vizitatorii ce vor călca pragul salonului. De asemenea, preparatele vor fi scoase la vânzare, iar juriul va puncta echipa care va reuşi să vândă cât mai multe specialităţi. Evenimentul se va desfăşura în a doua parte a lunii noiembrie, însă până atunci, lotul naţional va mai efectua numeroase demonstraţii şi antrenamente în bucătărie. La ediţiile anterioare ale concursului internaţional, echipa României a obţinut două medalii de bronz.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co