Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Senatorul George Severin, de partea moţiunilor

george-severin-(1)Senatorul PDL George Severin a anunţat, încă de săptămâna trecută, că va vota moţiunile pe tema reducerii salariilor şi pensiilor.

„În cazul în care pachetul de măsuri propuse de Guvern nu va fi modificat radical, în sensul adăugării unui pachet cu măsuri aplicabile în vederea susţinerii economiei private în aceste momente de criză, voi vota în favoarea moţiunilor, cu bilele la vedere”, a declarat George Severin. Senatorul consideră că aceste măsuri vor lovi în întreprinderile mici şi mijlocii. Astfel, sectorul privat va fi diminuat, afectând implicit bugetarii care sunt plătiţi din taxele şi impozitele percepute de la aceştia. George Severin este de părere că dările percepute de stat şi de la bugetari nu pot fi un argument solid, neafectând bugetul propriu-zis, intrând doar într-un mecanism de recirculare a banilor. Ca atare, senatorul crede că micşorarea salariilor şi pensiilor nu face decât „să amâne un deznodământ, nu mai mult de cinci-şase luni”.

Ar putea fi exclus din PDL
Întrebat fiind de reacţia conducerii PDL faţă de atitudinea sa, acesta a declarat că i s-a cerut să se abţină de la vot sau să nu se prezinte în ziua votului, totul pe un ton politicos, fără vreo ameninţare: „Dacă voi fi dat afară conform statutului, va fi opţiunea partidului, pe care mi-o asum. Numai din plăcere, voi rămâne independent o perioadă, ca să stric socotelile independenţilor lui Gabriel Oprea. Glumesc! Chiar nu ştiu acum ce voi face, dar vreau să sting un zvon. Vreau să precizez că nu voi merge la PSD! Sunt oameni de calitate şi am şi prieteni acolo, numai că ei gândesc altfel decât mine. Dacă va trebui să-mi continui cariera politică, va trebui să optez pentru un partid. Dar acum, habar n-am ce voi face! Pot doar să spun să nu mă căutaţi la PSD”. Senatorul a precizat că liderul de grup de la Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a spus că e posibil să fie exclus din partid, „ceea ce nu e un lucru chiar atât de uşor de făcut”, George Severin făcând referire la procedurile statutare. „Poate voi ajunge şi la o demisie din PDL, dacă se vor comporta cu mine în aşa fel încât să nu mă simt bine”, a mai declarat senatorul. Insistându-se asupra opţiunilor sale politice pentru viitor, cu trimitere în zona PNL, acesta a răspuns diplomatic: „PNL este o opţiune din punct de vedere ideologic. Este evident că, după ce am luat această atitudine publică, am fost căutat de cele două partide. De PSD nu poate fi vorba, iar celor de la PNL le-am spus că încă nu e cazul. Să mai lămurim un lucru: dacă port o negociere să plec la alt partid, vorbesc la nivel de Ponta, sau Antonescu. Nu mă duc la Guran sau la Dragomir! Dacă voi lua o decizie împreună cu familia mea că voi termina cu aspectul politic, garantat rămân independent”, a concluzionat George Severin.Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co