Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

De la plimbarea în Elveţia, la plecarea din partid

conferinta-pnlÎn urmă cu două săptămâni, la o conferinţă de presă susţinută de către filiala PNL Câmpina, liderul Virgil Guran a aflat din ziarul „Valea Prahovei” despre plecarea în Elveţia a consilierilor Elvis Arghir şi Enache Dragomir, care, alături de alţi opt consilieri de la PDL şi PSD şi doi reprezentanţi ai primăriei, au participat la un schimb de experienţă privind „Colectarea selectivă a deşeurilor, valorificarea şi reciclarea acestora”. Ca urmare, a luat măsuri severe împotriva lor.

Pentru cele zece persoane care au călătorit în Elveţia, primăria Câmpina a scos, din bugetul local, 73.950 de lei. „În spiritul nostru, pe care vrem să-l promovăm ca liberali, noi vrem să luăm măsuri! Astfel, pentru că acest proiect a fost promovat de unul dintre consilierii noştri (n.r. – Elvis Arghir), iar celălalt consilier a plecat împreună cu el în Elveţia, când noi spunem că acum avem nevoie de bani pentru redresare economică, indiferent că e vorba de buget local sau naţional, prima măsură pe care am luat-o a fost de ultim avertisment pentru cei doi consilieri: dacă nu ne reprezintă partidul şi nu ne promovează gândirea noastră economică, înseamnă că nu ne reprezintă deloc. A doua măsură este aceea de retragere a sprijinului politic iniţiatorului proiectului, Elvis Arghir, drept pentru care, începând din 3 iunie, nu ne mai reprezintă ca partid sau organizaţie, în Consiliul Local. Se reprezintă, probabil, pe el sau, eventual, pe oamenii care l-au votat. Dacă îi mai reprezintă… Cred că o să-i reprezinte pe cei care i-a mai reprezentat din totdeauna, pe cei de la putere, nu pe cei din opoziţie. Dorim ca opinia publică să ia act de acest lucru: Elvis Arghir nu mai reprezintă partidul nostru în Consiliul Local! Ca să dai afară un consilier cu toate procedurile care se cer, te plictiseşti. Arghir va fi în continuare consilier, dar ne-am disociat de el. Este o hotărâre care este atât morală cât şi formală. Celălalt consilier, Enache Dragomir, dacă nu se va alinia la realitatea naţională, vom prefera să ne reprezentăm singuri în faţa populaţiei, dacă nu putem să facem opoziţia absolut necesară” – a declarat  liberalul Virgil Guran. Mai mult de atât, Virgil Guran a precizat cu ironie că putea să le facă rost de o casetă video,  pe care ar fi putut să vadă cum se reciclează gunoaiele în Elveţia: „Ar fi costat probabil 10 euro, pe care îi dădeam eu şi, dacă vizionau absolut tot, poate găseau şi o idee”.
Comentarii

Consilierul Enache Dragomir nu a dorit să comenteze această situaţie. În schimb, Elvis Arghir a declarat că decizia „a adus un sentiment de uşurare atât pentru mine, cât şi pentru unii dintre membrii biroului politic, cu care eram în conflict în permanenţă, pentru că nu ne-am înţeles în ultima perioadă. Eu, cu sufletul, am fost întotdeauna aproape de ei, de PNL de fapt şi cred că şi ei vor fi alături de mine şi nu se ştie niciodată cum se vor intersecta drumurile noastre, în continuare. Ce să zic, mai mult? Eu sunt un consilier fericit!”
Viceprimarul Ion Dragomir, totodată liderul PSD Câmpina, a declarat, cu privire la măsurile luate de organizaţia PNL faţă de Enache Dragomir şi Elvis Arghir: „Nu cred că excursia în Elveţia a fost motivul pentru care s-au dispus asemenea măsuri. Sunt ferm convins că motivele sunt cu totul şi cu totul altele. Probabil, ceea ce au spus acum, să fie doar bomboana de pe colivă. Ca lider PSD Câmpina, deplasarea din Elveţia nu mă determină să iau măsuri faţă de nimeni, pentru că a fost o hotărâre a Consiliului Local, aprobată în unanimitate. Consilierii PSD care au făcut parte din delegaţie nu sunt vinovaţi pentru că au fost propuşi şi au plecat. Dar, pe viitor, o să interzic ca un consilier PSD să mai facă parte dintr-o asemenea echipă”.

Andrei Balea, pensionar
„Eu cred că au procedat cum trebuie. Ar trebui ca toţi să facă la fel, pentru că s-au cheltuit exagerat de mulţi bani”.

Maria Popânzăreanu, brodeză
„Mi se pare normal! Ar fi trebuit să-şi dea seama singuri că nu e momentul să se cheltuiască atâţia bani. Noi ne chibzuim fiecare bănuţ să ne ducem zilele şi ei se plimbă”!

Bogdan Enache, student
„Decizia luată de penelişti mi se pare corectă. Chiar ar putea fi un exemplu de urmat şi de ceilalţi şefi de organizaţii politice, faţă de consilierii lor. Totuşi, atâta timp cât banii au fost deja cheltuiţi, e cam târziu. Oricum, rău nu e să se aplice astfel de corecţii, atunci când merită”.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co