Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Senatorul Bădescu prevede o viaţă scurtă guvernului

iulian-badescuConştient că influenţa sa politică de susţinere a intereselor celor care l-au ales nu ar avea puterea necesară dacă ar alege să rămână independent, Iulian Bădescu a considerat oportun să treacă în tabăra Partidului Social Democrat.

Până de curând, senatorul Iulian Bădescu era un membru marcant al Partidului Liberal-Democrat (PD-L), deţinând mai multe funcţii politice importante.  Pe lângă calitatea de senator dobândită la alegerile din 2008, a fost vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Prahova şi lider al filialei PD-L Plopeni. În ciuda poziţiei sale importante în rândurile PD-L, a renunţat la toate acestea din cauza faptului că nu a putut fi de acord cu măsurile de reducere a pensiilor şi salariilor bugetarilor. „Alegerea mea a fost o alegere corectă şi înţeleaptă, chiar dacă mulţi m-au acuzat că am trecut în tabăra PSD. Ca om politic ştiu că nu poţi să te exprimi, dacă nu ai platformă politică, nu ai colegi care să te sprijine, nu ai o organizaţie în spate, deci nu poţi să faci mare lucru ca independent în Parlamentul României. Dacă aş fi fost singur, cum ar fi reacţionat foştii mei colegi de partid? Deja m-au împroşcat cu noroi. Şi marele of este că nu au ce să-mi reproşeze, pentru că am fost un om corect”, a declarat Iulian Bădescu, motivând gestul său.

Noii colegi…
Senatorul a spus că a fost primit bine în rândurile PSD, recunoscând, totuşi, că există şi unele reţineri, ca reminiscenţe a atitudinii sale din campania electorală. „Normal că există şi oameni supăraţi. În campaniile electorale am mai zis şi eu unele lucruri rele despre adversarii politici. Aşa-i politica. Îmi cer scuze dacă i-am deranjat pe unii prea tare, sau au considerat declaraţiile mele prea răutăcioase”, a spus Bădescu.
Privitor la relaţia cu fosta colegă de partid Roberta Anastase, senatorul Iulian Bădescu a subliniat faptul că „acum, relaţia nu există! Nici înainte nu am avut vreo relaţie specială. Cred că era o relaţie „fair”. Din nefericire, d-na Roberta Anastase nu a înţeles că pentru a conduce un partid, un judeţ, este nevoie de o echipă. Nu poţi face acest lucru numai cu „yes, man!” Eu nu am fost aşa şi asta cred că a deranjat-o destul de tare”, a explicat senatorul. Comentând asupra consecinţelor adoptării măsurilor de reduceri salariale şi a pensiilor, senatorul Iulian Bădescu a declarat în ceea ce priveşte menţinerea la putere a actualului Guvern că „situaţia economiei va fi catastrofală! Preţurile vor creşte foarte mult. Va exista o situaţie explozivă care, din punct de vedere al democraţiei, nu poate fi rezolvată decât printr-o singură formă: alegeri anticipate sau, Doamne Fereşte, printr-o revoluţie! Cam asta se discută. Cred că actualul Guvern nu mai are şanse mai mari de a rezista până la sfârşitul mandatului. Poate nouă luni de zile, maxim”!Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co