Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Secţie modernă de boli interne

Secţia de boli interne din Buşteni s-a mutat în Spitalul de Ortopedie din Azuga. Compartimentul are 15 paturi, dotări moderne și în perioada următoare trebuie să primească şi un aparat de investigare a sistemului cardiovascular.

Investiţia a fost realizată de administraţia locală din Buşteni, iar beneficiarii sunt localnicii staţiunii. „Secţia este frumoasă. Respectă atât condiţia de pacient, cât şi pacientul în sine. Arată bine, iar aportul financiar al Primăriei Buşteni a fost de mare utilitate şi a demonstrat că un spital poate să arate şi altfel. Cu această ocazie, transmit un mesaj către Consiliul Local Azuga de a realiza de urgenţă un contract de colaborare între cele două administraţii, respectiv Buşteni şi Azuga, care să aibă ca ţintă managementul spitalului, deoarece fără această colaborare va fi foarte greu de reabilitat tot spitalul”, a declarat medicul Lidia Râşnoveanu.
Pacienţii sunt mulţumiţi de noile condiţii. Clădirea din Buşteni în care funcţiona secţia de interne era veche şi degradată. Acum, noul spaţiu de la Azuga este curat, are căldură, mobilier nou şi aparatură performantă. „La Buşteni era groaznic, însă aici ne simţim bine. Acolo era şi clădirea foarte veche, caloriferele nu mai funcţionau toate, pereţii aveau crăpături. Nu erau condiţiile unui spital. Au făcut tot posibilul şi au amenajat aici spaţiul. Avem căldură, totul este nou, mâncarea este bună”, a povestit pacienta Viorica Avram. Imobilul din Buşteni, care până acum câteva zile, găzduia secţia de interne, a fost iniţial hotel. Nu figurează ca monument istoric, deşi datează de aproape un secol, însă a fost mândria oraşului, în perioada interbelică, deoarece purta numele de „Marele Hotel Caraiman”. Ar fi trebuit renovat, însă investiţia era mare, iar administraţia locală a decis să mute compartimentul la Azuga. A. A.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co