Sanatate

Conferinţa Naţională de Hematologie

Peste 400 de medici din ţară şi din străinătate au venit pe Valea Prahovei pentru a participa, timp de patru zile, la o conferință națională medicală.

Anul acesta, tematica celei de-a XIX-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Hematologie Clinică şi Transfuzională s-a axat pe strategia actuală în tratamentul hemopatiilor maligne şi importanţa factoritor de prognostic, iar în prima zi a evenimentului  s-a desfăşurat şi simpozionul cu tema „Rolul asistenţei medicale în îngrijirea bolnavului hematologic”.
Prin organizarea acestei conferinţe anuale, Societatea Română de Hematologie îşi propune să promoveze practica şi studiul hematologiei şi să faciliteze contactul între persoanele interesate de acest domeniu medical. „Este un eveniment foarte important pentru hematologia românească la care au participat medici, biologi, biochimişti, tineri medici rezidenţi şi o serie întreagă de personalităţi ale lumii hematologice internaţionale. Anul acesta am avut 26 de participanţi din străinătate. Tematica a fost deosebit de vastă şi a curprins o serie întreagă de aspecte ale hematologiei”, a precizat secretarul Societăţii Române de Hematologie, dr. Radu Niculescu.

În pas cu tehnica modernă
La eveniment au fost amenajate şi standuri speciale cu tehnologia din domeniu. Este vorba despre analizoarele de hematologie, care permit prelucrarea unui volum mare de probe şi efectuarea mai multor teste simultan.
„Tehnologia este una performantă, de ultimă oră.
Avem unul dintre cele mai performante analizoare de hematologie, care poate furniza o hemogramă corectă.
Aparatul procesează multe probe de hemograme, atât în sistem închis, cât şi în sistem deschis.
Este un analizor care se pretează pentru laboratoare atât de ambulatoriu, cât mai ales de spital, acolo unde se procesează un volum mare de hemograme”, a precizat reprezentantul Abbot Laboratories, Suzana Hatescu.
Hematologia este un domeniu medical bine conturat şi are o tradiţie solidă în ţara noastră.
Societatea Română de Hematologie a fost înfiinţată în 1932 şi este cea
de-a doua societate de hematologie din Europa. Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co