Actualitate

Seară Wolfgang Amadeus Mozart, la Filarmonica Ploiești

Filarmonica “Paul Constantinescu” invită publicul joi, 4 octombrie, de la ora 19.00, la o seară Wolfgang Amadeus Mozart.

Programul cuprinde Divertismentul în Re major, Concertul în re minor nr. 20 pentru pian și orchestră și Simfonia nr. 40 în sol minor. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Mădălin Voicu, iar solist invitat va fi Mădălin Voicu jr. la pian.

Mădălin Voicu s-a apropiat de domeniul muzical inițial prin studiul viorii, a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București, iar ulterior s-a dedicat artei dirijorale, de-a lungul timpului fiind îndrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbrăveanu, Hans Swarowsky.

A fost dirijor al Filarmonicii „Oltenia” – Craiova (1980 – 1982) și al Filarmonicii „Paul Constantinescu” – Ploiești (1986 – 1990), fiind totodată un invitat permanent al orchestrelor de profil din țară, iar concertele susținute în străinătate relevă aprecierea de care se bucură artistul și peste hotare.

Mădălin Voicu Jr. se naște într-o familie de muzicieni cu tradiție de sute de ani, bunicul său, renumitul violonist Ion Voicu și tatăl său, dirijorul Mădălin Voicu, fiind doar două dintre valorile moderne ce merită menționate. Juniorul începe studiul pianului la vârsta de patru ani, iar primul recital îl susține la vârsta de șase ani.

Cântă ca solist acompaniat de orchestrele din Brașov, Ploiești, Iași și Constanța, sub bagheta dirijorilor Ilarion Ionescu-Galați, Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Petre Sbârcea, Radu Postăvaru și Mădălin Voicu. Susține concerte în Franța, Austria, Turcia și Italia.

Biletele, în valoare de 20 de lei – preț întreg, 15 lei – pensionari și 5 lei / elevi/studenți se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală sau online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/…/concert-simfonic-4-octomb…/

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co