Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Se extinde Spitalul Judetean

Consiliul Judeţean Prahova are în vedere construirea unei noi clădiri în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Proiectul se va întinde pe mai mulţi ani și are şanse mari de finalizare în 2020. Este vorba despre realizarea unui nou corp, la sud-est de cel actual, care să aibă şase etaje şi să fie conectat prin cel puţin un pasaj suprateran. Licitația organizată de conducerea Consiliului Județean pentru realizarea studiului de fezabilitate se apropie de final.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, o singură societate, respectiv o firmă de profil din Oradea, a depus o ofertă în cadrul procedurii de selecţie, aceasta fiind analizată de comisia de licitaţie, care va anunţa în scurt timp dacă respectă cerinţele.

După semnarea contractului, societatea va avea la dispoziţie două luni pentru a realiza studiul de fezabilitate. Următorul pas va fi aprobarea în şedinţa CJ a indicatorilor tehnico-economici rezultaţi din aceast studiu, după care instituţia va lansa o licitaţie pentru proiectare şi execuţia lucrărilor.

Prin construirea acestui noi imobil, autorităţile doresc să extindă, în special, blocul operator şi secţia Anestezie şi Terapie Intensivă şi să aducă în sediul principal secţiile medicale care în prezent funcţionează, în condiţii nu tocmai moderne, la Spitalul Boldescu.

Noul corp de clădire va fi amplasat în curtea unităţii medicale, pe un teren folosit în prezent ca parcare pentru angajaţi, situat în spatele corpului principal. Pentru acest proiect, CJ Prahova a primit deja două terenuri de la Primăria Ploieşti, pe laterala dreaptă a Spitalului, necesare pentru asigurarea căilor de acces şi mutarea parcării ceva mai în spate.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co