Politica

Scrisoare deschisă adresată tuturor câmpinenilor

Dragi câmpineni,
Vă scriu aceste rânduri în calitate de primar al municipiului, dar şi de  candidat pentru un nou mandat la Primărie. Mă adresez tuturor, cu sinceritate şi bună-credinţă, aşa cum am făcut-o întotdeauna. Mandatul 2008-2012 se apropie de final. Un mandat greu, dar printre cele mai frumoase pe care le-am trăit vreodată în administraţia publică locală. Mandatul în care, în Câmpina, s-au realizat investiţii fără precedent, lucrări importante de infrastructură, reparaţii şi modernizări, s-au asigurat finanţări solide pentru toate domeniile. N-o să le menţionez acum. Am făcut-o cu altă ocazie şi, oricum, le ştiţi, le vedeţi, le simţiţi. Vreau doar să vă împărtăşesc câteva gânduri la acest final de mandat şi câteva dintre proiectele mele de viitor. Proiectul meu pentru Câmpina este amplu şi vizează absolut toate domeniile. Este un proiect pornit de la dialogul cu dvs., cetăţenii acestei localităţi, cei care aveţi încredere în mine pentru că v-am demonstrat diferenţa dintre vorbe şi fapte, pentru că am realizat ceea ce am promis. Iată câteva dintre proiectele de viitor:
– atragerea investitorilor şi crearea de locuri de muncă prin înfiinţarea unui parc industrial în parteneriat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei”
– finalizarea asfaltărilor tuturor străzilor şi aleilor până în 2013
– asfaltarea şi modernizarea parcărilor dintre blocuri până în 2013
– izolarea termică a cât mai multor blocuri, ceea ce va conduce la reducerea cu 40% la facturilor la gaze
– introducerea canalizării în cartierele Câmpiniţa şi Voila, dar şi pe străzile din alte cartiere, acolo unde nu există sistem de canalizare
– Câmpina, staţiune turistică
– modernizarea zonelor de agrement – Lacul Curiacul şi Fântâna cu Cireşi
– sistem de supraveghere video la toate unităţile de învăţământ, dar şi în intersecţiile importante din localitate
– săli de sport moderne la şcolile „Ion Câmpineanu” şi „B.P. Hasdeu”
– finalizarea modernizării secţiilor de la Spitalul Municipal şi dotarea lor cu echipamente performante, precum şi obţinerea statutului de Pol de Excelenţă pentru Spitalul Voila.
Acestea sunt câteva dintre propunerile mele pentru viitorul mandat. Un mandat în care voi continua ceea ce am început, dar pot face acest lucru numai împreună cu dvs.
Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean a spus despre mine că nu fac altceva decât să cultiv panseluţe şi borduri. O afirmaţie normală, în condiţiile în care dl. Mircea Cosma vine rar la Câmpina, iar atunci când vine nu circulă decât cu maşina, pe bulevardul central, până la sediul PSD, sau până la PNL, cum s-a întâmplat ultima dată. Cum ar putea, astfel, dl. Cosma să vadă cum arată şcolile din Câmpina, secţiile noi ale Spitalului Municipal, Lacul Bisericii sau bazinul de înot, Bulevardul Culturii sau blocurile ANL, centrul social sau locurile de joacă, parcurile şi parcările, străzile adiacente centrului?! E adevărat, nu poate!
Contracandidatul meu de la USL, Virgil Guran, m-a criticat permanent pentru banii alocaţi spectacolelor şi diverselor acţiuni organizate în centrul civic. Am dorit ca municipiul nostru să fie dinamic, să existe evenimente pentru toate categoriile de public şi cred că am reuşit având în vedere numărul mare al participanţilor. Cât despre banii alocaţi, există justificare legală pentru fiecare sumă în parte.
Trebuie să ştiţi că pentru multe acţiuni am primit şi sponsorizări de la firme locale. Societăţi comerciale importante s-au oferit să ne sprijine pentru evenimente destinate câmpinenilor. Dacă domnului Virgil Guran, om de afaceri cunoscut în localitate, îi pasă atât de mult de bugetul local, de ce nu s-a oferit să ajute administraţia locală în astfel de situaţii? Este foarte uşor să critici, să ataci şi să manipulezi, dar foarte greu să recunoşti un lucru bun. Eu nu spun că acţiunile administraţiei locale au fost şi sunt perfecte. Spun doar că ne străduim să mulţumim cât mai mulţi cetăţeni, de toate vârstele, din toate categoriile.
Unii dintre reprezentanţii USL m-au considerat chiar vinovat pentru problemele economice ale unor societăţi private din Câmpina, deşi, ştiţi bine, administraţia locală nu se poate implica în managementul unei firme private. În schimb, noi am făcut altceva, lucruri importante, despre care USL nu pomeneşte nimic. Am atras fonduri europene pentru reconversie profesională şi am organizat cursuri de calificare şi recalificare pentru şomerii disponibilizaţi de la societăţile câmpinene.
Ar fi foarte multe lucruri de spus şi dacă ar trebui să răspund la toate atacurile lansate în ultima vreme la adresa mea, probabil că mi-ar trebui pagini întregi. Dar nu acesta este scopul meu.
Eu vreau să vă rog să vă gândiţi bine, să analizaţi, să mergeţi duminică la vot şi să-mi acordaţi acest vot cu încredere pentru Câmpina noastră. Un vot pentru a continua ceea ce am început!
Un vot pentru mine şi pentru echipa PDL, consilierii locali de care primarul are nevoie. Ştim cu toţii că ei, consilierii locali, aprobă proiectele primarului, iar un Consiliu de altă culoare politică poate pune piedici. De aceea, trebuie să votaţi echipa PDL pentru Consiliul Local, oameni destoinici, cu experienţă, cu educaţie şi bun simţ.
Primarul are nevoie de fonduri de la Consiliul Judeţean. De aceea, trebuie să-l votaţi pe Adrian Dobre pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi candidaţii PDL pentru mandatele de consilieri judeţeni.
Votaţi cu încredere, vom continua împreună!

Primarul municipiului Câmpina
Horia Laurenţiu Tiseanu

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co