Invatamant

Şcolile din Ariceşti, la nivelul celor de oraş

scoala-aricestiPrimăria şi Consiliul Local al comunei Ariceştii Rahtivani şi-au propus să ridice şcolile şi grădiniţele la nivelul celor din oraşe. Acest lucru a fost realizat printr-o investiţie de 250.000 de lei.

Copiii din Ariceștii Rahtivani care învață în școlile din comună se bucură de tot confortul pentru desfăşurarea orelor de studiu. „Dacă le oferim copiilor condiţii adecvate, vor putea fi egali cu ceilalți pe piaţa învăţământului din judeţul Prahova. Şcolile au fost reabilitate, acoperite cu tablă, izolate termic, geamuri şi uşi termopan, unele dintre ele au şi încălzire centrală. Urmează să accesez nişte fonduri europene, cu energie verde, urmând ca la grădiniţele şi şcolile din comună să fie montate pompe geotermale, astfel încât şi factura de energie să fie la un preţ rezonabil”, a spus primarul comunei Ariceştii Rahtivani, Alexandru Cristea.

Avantaje mari
Prin utilizarea energiei verzi, se împuşcă doi iepuri dintr-o lovitură: protejarea mediului şi confortul ridicat de care se bucură cei mici. Conform proiectului, acest sistem este reversibil – iarna oferă multă căldură, iar în timpul verii funcţionează ca un aparat de aer condiţionat. Şi… planurile continuă! „Acum suntem în faza în care concepem bugetul şi, la sugestia unor consilieri, ne gândim dacă nu cumva, în Ariceştii Rahtivani, ar fi oportun să construim şi o grădiniţă cu program prelungit, având în vedere că foarte multe mămici lucrează şi ar fi bine pentru dânsele să ştie că au copiii în siguranţă, îngrijiţi. Astfel, pot muncii fără a se gândi la ce se întâmplă acasă”, a mai spus primarul Alexandru Cristea. Aceste investiţii se vor reflecta, cu siguranţă, în rezultatele obţinute de cei mici D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co