Actualitate

Schimb de experienţă în afaceri

2887361260_852fbb7ebeTinerii afacerişti au ocazia de a învăţa lucruri noi de la colegii mai experimentaţi din statele membre ale Uniunii Europene. Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova derulează în cadrul Programului “Erasmus pentru Tineri Antreprenori”, proiectul MOBILITAS.
Proiectul prevede realizarea unei serii de stagii în străinătate pentru “Tinerii Antreprenori” din România, pe o durată de la o lună la șase luni, pe parcursul cărora tinerii întreprinzători vor putea să câştige experienţa lucrativă alături de un “antreprenor gazdă” cu experienţă, din Uniunea Europeană şi vor învăţa cum să gestioneze şi să-şi dezvolte propria afacere.
Condiţiile minime de eligibilitate pentru un “tânăr antreprenor” sunt ca acesta să aibă peste 18 ani, să cunoască o limbă  străină de circulaţie internaţională şi să deţină un plan de afaceri viabil. Proiectul se adresează mai ales persoanelor care fie intenţionează să-şi deschidă o afacere, fie au deja o societate constituită de mai puţin de trei ani şi “antreprenorilor gazdă”, care sunt întreprinzători cu experienţă şi IMM-uri ce doresc să-şi dezvolte competenţele proprii printr-o internaţionalizare a afacerii şi printr-o cunoaştere a pieţei dintr-o altă ţară, prin intermediul găzduirii unui “tânăr antreprenor” străin. Condiţia de eligibilitate pentru un “antreprenor gazdă” este de a avea mai mult de trei ani de experienţă în activitate.

Finanțare europeană
Programul este promovat şi finanţat de Comisia Europeană şi prevede acoperirea cheltuielilor de transport şi de şedere ale “tinerilor antreprenori” pe durata stagiului în străinătate, în conformitate cu realizarea proiectului de schimburi. Cei interesaţi se vor informa şi se vor înscrie on-line pe site-ul www.erasmus-entrepreneurs.ue , unde îşi vor deschide un cont şi vor urma paşii descrişi de instrucţiuni, pentru a fi incluşi în baza de date şi ulterior selecţionaţi. Totodată se poate telefona la numărul  0244. 514.530, la CCI Prahova, sau scrie la adresa: externe@cciph.ro. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co