Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Industria vinului e în impas

Grabbed-Frame-4Producători, importatori şi exportatori de vinuri, precum şi societăţi comerciale din industria vinului din România s-au intâlnit la Ploieşti, pentru a discuta despre problemele din industria de profil.
«O problemă gravă ar fi lipsa finanţării pentru continuarea investiţiilor și soluţia ar fi consilierea producătorilor pentru accesarea proiectelor cofinanţate de UE, dar şi o identificarea de către Guvern a unui sistem financiar de acordare a creditelor bancare pentru agricultură. Ne confruntăm cu întârzierea tuturor categoriilor de plăţi datorate de Guvern şi aici o soluţie ar fi ca Guvernul să-şi asume răspunderea fiscală prin instituirea unor termene exprese de plată şi a unor sancţiuni pentru nerespectarea acestor termene», a declarat directorul Patronatului Naţional al Viei şi Vinului, Ovidiu Gheorghe.
Un factor pozitiv îl constituie semnarea contractului de finanţare cu Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane, pentru implementarea proiectului ce vizează consolidarea patronatului şi dezvoltarea capacităţii acestuia de a participa la procesul decizional. R. N.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co