Actualitate

Concesionarea Muscelului stârneşte reacţii negative

muscelSocietatea Soceram, cea căreia i s-au concesionat aproximativ 10 ha pe Platoul Muscel, în vederea construirii unui parc, și-a prezentat public proiectul. Reacțiile de dezaprobare față de această manieră de dinamizare a zonei au apărut chiar din… interiorul firmei.

Proiectul de concesionare a fost aprobat în Consiliul Local, cu excepţia unei abţineri şi a unor eschivări prin absentare din partea a trei consilieri. Discuţiile generate de proiect ţin de mărimea terenului ce se doreşte a fi concesionat – 85.778 mp-, celeritatea cu care s-au întocmit actele de prezentare şi, nu în ultimul rând, de persoana aflată în spatele ideii de construire a unui parc, respectiv miliardarul de „Top 300” Mihai Anastasescu, acţionar principal la firma Soceram.
Pe 6 februarie, societatea a prezentat public detaliile acestui proiect, prin preşedintele Consiliului de Administraţie, Roxana Gheorghe, care a declarat: „Dorim să ne prezentăm noi înşine intenţiile, dovedind că sunt serioase şi mai ales pentru faptul că, în urma şedinţei Consiliului Local, au apărut în presă câteva articole tendenţioase asupra acestor intenţii”. La conferinţa respectivă au luat parte şi alţi membri din Consiliul de Administraţie al societăţii, printre care Elena Albu, persoană care are şi calitatea de consilier local. „Eu, pentru amenajarea unui asemenea spaţiu aş fi optat pentru un parteneriat public-privat. Am susţinut acest lucru în şedinţele grupului de consilieri din care fac parte”, a declarat, în mod paradoxal, consilierul.

Între filantropie și interes
Cum presa a scos în evidenţă cazuri în care unii concesionari nu au onorat clauzele contractuale, depăşind termenele de finalizare a proiectelor, suspiciunea cu care a fost privit proiectul Soceram devine firească. Pe de altă parte, se naște întrebarea: câtă filantropie şi cât interes este în spatele celor două milioane de euro, care ar fi investiţi în parcul cu pricina, pentru beneficiul câmpinenilor, pe lângă redevenţele anuale către Consiliul Local și cu un profit zero pentru Soceram?
Astfel că, în urma ieșirii la rampă a consilierului Elena Albu, unii se duc cu gândul la zicala „Chelu’-şi pune mâna-n cap”. „Oamenii de afaceri care au primit mult, vor să dea ceva înapoi comunităţii în care trăiesc”, a spus Elena Albu. Într-adevăr, omul de afaceri Mihai Anastasecu deţine multe, chiar foarte multe terenuri în Câmpina.Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co