Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Şansă pentru un loc de muncă

Locuitorii din două comune prahovene vor avea şansa de a-şi găsi mai uşor locuri de muncă.

La nivelul judeţului Prahova 17.534 de persoane sunt în căutarea unui loc de muncă. Statisticile arată şi faptul că, cei cele mai multe provin din mediul rural, fără a avea multe şanse în viitor de a-şi găsi o slujbă stabilă. Pentru a veni în ajutorul acestor oameni, săptămâna trecută, la Ploieşti s-a lansata proiectul “ACCES la informare, calificare şi consiliere pentru resursele umane din mediul rural”, care va avea ca benefeciari locuitori din două localităţi: Baba Ana şi Dumbrăveşti. „Proiectul îşi propune să facă câteva acţiuni integrate de informare, calificare, mediere şi consiliere de carieră”, a declarat managerul proiectului, Mircea Hubaru.

Ce se cere…
Practic, proiectul oferă şansa găsirii unui loc de  muncă, mult mai uşor decât până în prezent. “350 de persoane vor beneficia de cursuri de specilizare, pefecţionare sau calificare.
Se va face calificare de tractorist sau de lăcătuş mecanic, meserii care sunt cerute pe piaţa muncii”, a mai declarat Mircea Hubaru.
“Ne-am gândit să calificăm tractorişti, dar şi mai multe femei în domeniul croitoriei sau ca asistente sociale”, a declarat primarul comunei Baba Ana, Nicolaie Bulete.
“Şcolile nu mai califică acum elevi în meserii ca lăcătuş mecanic, croitor pe comandă sau tractorist. În această fază suntem în tratative cu toate firmele de la noi pentru ca beneficiarii proiectului să facă acolo practică”,  a declarat primarul comunei Dumbrăveşti, Valentin State.
Proiectul este cofinanţat din Fondul European prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5. Valoarea totală a acestuia este de 2.115.683 de lei, dintre care 2.009.899 de lei reprezintă asistenţă finaciară nerambursabilă. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co