Actualitate

Taxa obligatorie pentru cei care locuiesc la bloc

Românii care stau la bloc vor fi obligați să plătească o taxă pentru apa de ploaie. Deși puțini știu că cetățenii plătesc de ani buni această taxă, până acum existau prevederi legale prin care locatarii blocurilor puteau scăpa de plata apei de ploaie, în baza unei hotărâri a Consiliului Local.

Șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât, acum, costurile generate de colectarea, transportul, epurarea și evacuarea apelor pluviale vor fi suportate de populație.

Există totuși și excepții: legea adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, mai stabileşte că primăriile pot adopta hotărâri pentru scutirea unor cetățeni de la aceste plăți, cu suportarea din bugetul local, în limita disponibilităţilor şi a sumelor alocate cu această destinaţie.

Astfel, autorităţile locale pot decide asigurarea fondurilor necesare pentru plata valorii totale sau a unei părţi din cheltuielile realizate pentru branşarea sau racordarea la sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare pentru familiile şi persoanele singure care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară, garantat la plată pe membru de familie.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co