Actualitate

S-au întrecut în descarcerare

Timp de două zile, la Ploieşti a avut loc Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa dr. Raed Arafat.

Competiţiei Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat a fost organizat la Ploieşti, săptămâna trecută, în premieră în România, cu sprijinul United Kingdom Rescue Organization. Evenimentul a reunit 15 echipaje din 13 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă, cel al municipiului Bucureşti, precum şi unul din cadrul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti şi a avut drept scop identificarea  şi schimbul de bune practici în domeniul strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere şi a acordării primului ajutor calificat, dar şi de a îmbunătăţi pregătirea practică în domeniul descarcerării şi acordarii primului ajutor calificat.
De la festivitatea de premiere care a avut loc la finalul celei de-a doua zi, nu a lipsit nici ministrul secretar de stat Raed Arafat, care s-a arătat încântat de modul în care s-a desfăşurat competiţia. „Din punctul nostru de vedere, asta face ca echipajele să respecte protocoalele şi ghidurile şi tot… faptul că se fac astfel de competiţii face echipajele să înţeleagă că trebuie să respecte un protocol anume în lucru, pentru că toată evaluarea este după protocol, deci competiţiile vor duce, încet, poate pe parcursul a trei-patru ani, la creşterea calităţii modului de acordare a asistenţei de urgenţă”, a declarat ministru secretar de stat dr. Raed Arafat.

Gânduri… internaţionale
În opinia lui Raed Arafat, competiţia nu face altceva decât să-i pregătească şi mai bine pe angajaţii din sistem, pentru situaţiile reale.
„Evaluatorii care sunt astăzi cu noi şi care participă la competiţie sunt evaluatori din Marea Britanie, care includ şi medici şi pompieri şi tot… Este doar un început, pentru că alături de ei sunt colegi de la noi care învaţă cum să evalueze.
Deci următoarele concursuri vor fi ţinute, ca şi evaluare, de colegii noştri şi urmează, sper, să fie o etapă în care să începem să trimitem câte o echipă la competiţiile internaţionale”, a spus dr. Raed Arafat.
În ceea ce priveşte strict competiţia, echipajul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti a câştigat locul I la secţiunea de descarcerare din autovehicul. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co